nlc.hu
Sztárok
Donald Sutherland gyerekei

„Soha nem ijedt meg egyetlen szereptől sem” – megszólalt Donald Sutherland legidősebb fia

Donald Sutherland nemcsak irigylésre méltó karriert épített fel, hanem csodás családdal is rendelkezett. A néhai színésznek összesen öt gyermeke van, akikben tovább él majd az öröksége.

2024. június 20-án érkezett a szomorú hír, miszerint a Primetime Emmy- és kétszeres Golden Globe-díjas kanadai színész, Donald Sutherland hosszú betegség után elhunyt. Donald Sutherland temetésén csak a szűk családja fog részt venni. A színészt gyászolja felesége, Francine Racette, fiai Roeg, Rossif, Angus és Kiefer, lánya, Rachel és négy unokája is. A néhai színész legidősebb gyermeke, Kiefer Sutherland a közösségi médiában jelentette be édesapja halálát. 

„Nehéz szívvel közlöm, hogy édesapám, Donald Sutherland elhunyt. Személy szerint úgy gondolom, hogy a filmtörténet egyik legfontosabb színésze volt. Soha nem ijedt meg egyetlen szereptől sem, legyen az jó, rossz vagy csúnya. Szerette, amit csinált, és azt csinálta, amit szeretett, és ennél többet nem lehet kérni.  Jól megélt élete volt” – írta Kiefer, aki végül édesapja nyomdokaiba lépett, és ő maga is színész lett.

Kétségtelen, hogy Donald Sutherland öröksége továbbra is élni fog feleségében, és mind az öt gyermekében. Lássuk, hogy mit lehet tudni a színész családjáról. 

Kiefer Sutherland 

Kiefer Donald legidősebb és egyben legismertebb gyermeke. Donald Sutherland még véletlenül sem szerette volna, hogy gyermekéből színész váljon, de Kiefer fogta magát és elszökött a bentlakásos iskolából, hogy folytassa szülei útját. Kiefert az édesanyja nevelte, ő pedig elvált Donaldtól, így nem ápolt szoros kapcsolatot az apjával. A 2001-től 2010-ig tartó FOX-sorozatban, a „24”-ben Jack Bauer szerepének köszönhetően vált ismertté. Teljesítményéért Emmy-díjat, Golden Globe-díjat és két Screen Actors Guild-díjat is kapott. 2016-ban kapta meg a várva-várt lehetőséget, hogy osztozzon a képernyőn édesapjával a Forsaken című filmben. A People-nek ekkor elmondta: „Vele dolgozni egy olyan dolog, amit már 30 éve szerettem volna.”

Kiefer Sutherland 

Kiefer Sutherland (Fotó: Getty Images)

Rachel Sutherland 

Rachel Kiefer Sutherland ikertestvére, ezzel együtt pedig Donald Sutherland egyetlen lánya. Rachel ugyan kevésbé úszik a reflektorfényben, mivel a színfalak mögött dolgozik a szórakoztatóiparban, mint produkciós menedzser. Kiefer egy 2018-as interjúban azt mondta, hogy hihetetlenül közel áll ikertestvéréhez, Rachelhez.

„Az ikertestvériség megtanított arra, hogy milyen értékes, ha van egy társam. Minden alkalommal, amikor átéltem valamit megoszthattam vele.”

Donald Sutherland családja

Donald Sutherland családja (Fotó: Getty Images)

Roeg Sutherland

Roeg Donald harmadik, a Francine Racette-el való házasságából született. Roeg a szórakoztatóiparban is tevékenykedik, ugyanis a Creative Artists Agency tehetségkutató és sportügynökségnél dolgozik a cég médiafinanszírozási részlegénél. 

Rossif Sutherland 

Rossif Donald és Francine második gyermekeként született. A család hétéves korában Párizsba költözött. Bár Rossif édesapja nyomdokaiba lépett, eredetileg nem az volt a terve, hogy színész legyen, egészed addig, amíg be nem ugrott be egy diák helyett egy princetoni filmben. A 45 éves Rossif elmondta, hogy az előadás miatt édesapjának „könnyek szöktek a szemébe”.

Rossif Sutherland 

Rossif Sutherland (Fotó: Getty Images)

Angus Sutherland 

Angus Donald és Francine legkisebb fia. A nővéréhez. Rachelhez hasonlóan ő is a színfalak mögött tevékenykedik. Donald 2019-ben a Variety-nek elárulta, hogy Angus középső nevét a néhai Robert Redfordról kapta. 

„Szerettem volna még egy fiút Robert Redfordról elnevezni. De amikor megszületett, egy nő a szülészeten azt mondta: nem, ezt nem teheti, nem nevezhet egy gyereket ‘Redfordnak’. Így hát Angusnak neveztük el.”

Angus Sutherland 

Angus Sutherland és édesanyja (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top