nlc.hu
Sztárok
Várkonyi Andrea különleges helyen tűnt fel

Várkonyi Andrea különleges helyen tűnt fel

Várkonyi Andrea ismét átadott egy digitális tantermet.

Újabb High-Tech Suli tantermet adott át Várkonyi Andrea. Az egykori műsorvezető fejében a digitális fejlesztési program ötlete a Covid alatt fogalmazódott meg, amikor az oktatás igencsak nehéz helyzetbe került. A műsorvezető ezúttal egy szegedi intézménynek adott át egy olyan tantermet, amelyben helyet kapott egy interaktív panel, lézervágó, 3D nyomtató, illetve robotok, szoftverek és laptopok is – írja a Blikk.

Három évvel ezelőtt indult el a Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli program, mostanra pedig az iskolák digitalizációs fejlesztésére fordított összeg megközelíti a másfél milliárd forintot.

Ezúttal a szegedi Gregor József Általános Iskolában adott át egy a High-Tech Suli tantermet.

Várkonyi Andrea jótékonykodik

(Fotó: Vörös Szilárd/fotócentral)

“Egy komplett tantermet alakítunk ki és rendezünk be, a pedagógusoknak pedig ösztöndíjat és képzést biztosítunk, amely egy olyan módszertani támogatást jelent, amivel nem csak informatika, hanem egyéb tantárgyi órákon is tudják használni a tantermet. A támogatás ráadásul nem ér véget az átadással: folyamatosan cseréljük, modernizáljuk vagy szükség esetén javítjuk az eszközöket. Mindezek mellett konferenciát is szervezünk a programban részt vevő, immár 40-es létszámra bővült iskolák számára, illetve arra is lehetőséget teremtünk, hogy ezekbe a tantermekbe más iskolákba járó, rászoruló diákok is eljussanak” – mondta Várkonyi Andrea.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top