nlc.hu
Sztárok
Hosszú Katinka karrierje fotók

Aranyéremtől a búcsúig: két fontos fotó Hosszú Katinka karrierjéből

Néhány napja derült ki, hogy Hosszú Katinka nem tud részt venni a párizsi olimpián, ennek kapcsán felelevenítettünk egy régi emléket.

Hosszú Katinka a Rómában zajló Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű nemzetközi versenyen 200 méter vegyesen indult – ez lett volna a beugrója a párizsi ötkarikás játékokra. Ám sajnos a szintideje a maga 2:18.41 percével elmaradt a várt szinttől (2:11.47), így valószínűleg a tokiói olimpia volt az utolsó, amin részt vehetett.

Ennek kapcsán előkerestük, hogyan festett 2010-ben az úszó EB-n, ahol nemcsak 200 méter vegyesen, de 200 méter pillangón és 4×200 m gyorsváltóban is elhozhatta az aranyérmet. Az akkor 21 éves lány láthatóan nagyon boldog volt, amiért sikerült mindenkit kenterbe vernie, aranyérmét puszilva állt a kamerák elé, mint Európa-bajnok.

Hosszú Katinka

Itt már valószínűleg ő is tudta, hogy mekkora karriert fog befutni (Fotó: Fotocentral/Czagány Balázs)

Bár a rajongók biztosították Katinkát arról, hogy most sem érdemes szomorkodnia, az olimpikon Facebook-bejegyzésben tudatta, hogy egyáltalán nem boldogtalan.

Lehet, hogy klisének hangzik, de mindig az út a fontos, nem a végcél. Azt hiszem ezt én már nyugodt szívvel mondhatom, hiszen az úszásban már minden lehetséges cél sikerült és mindig a folyamat adja a boldogságot, nem a siker… Nekünk egy nagyon boldog évünk van. Köszönöm a rengeteg üzenetet, jó volt megpróbálni kijutni az olimpiára! Mondanám, hogy majd legközelebb sikerül…

A 2024-es római verseny valószínűleg az utolsó esélye volt, hogy kijusson az olimpiára – ami nem mellesleg a hatodik alkalom lett volna karrierje során. Mutatjuk, hogyan úszott a nemzetközi versenyen vasárnap.

Hosszú Katinka

Katinka a Settecolli-Internazionali di Nuoto versenyén, a medencében (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top