nlc.hu
Sztárok
Varga Barnabás hazatért Magyarországra, akár három hét múlva maszkban már újra edzhet is

Varga Barnabás hazatért Magyarországra, akár 3 hét múlva maszkban már újra edzhet is

Varga Barnabás hazatért, hamarosan pedig újra edzésbe állhat.

Ha minden jól alakul, akkor két hónapon belül már újra pályára is léphet, de az optimális forgatókönyvhöz még nagyon sok feltételnek teljesülnie kell – adta hírül a Nemzeti Sport

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

A magyar fociválogatott csatára, Varga Barnabás az Eb-n történt súlyos sérülése után szerdán hazatért. A Skócia elleni Európa-bajnoki győzelem során súlyos arcsérülést szenvedő labdarúgó a műtétje és pár nap megfigyelés után végre elhagyhatta a stuttgarti kórházat és párjával, Laurával együtt hazarepült Magyarországra. A FradiMédia ott volt, mikor támadónk kigurult a Liszt Ferenc Repülőtérről, pár mondatot sikerült is váltani játékosukkal, aki a körülményekhez képest jól van.

„Köszönöm a rengeteg támogató üzenetet. Jó újra itthon lenni. Most pár hét pihenő következik. Utána a felgyógyulásomra koncentrálok. Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus” – nyilatkozta a csatár.

Mikor térhet vissza a pályára?

Egyelőre csak megjósolni lehet, hogy mikor lehet esedékes a focista számára a pályára való visszatérés. Zacher Gábor főorvos, oxyológus, a honvéd- és katasztrófa orvostan szakorvosa, mentőorvos, címzetes egyetemi docens elárulta a lapnak, hogy hosszú hónapokat vehet igénybe a felépülés, és rendkívül sok tényezőtől függ a visszatérés, mivel az arckoponyában sok apró csontocska van, amelyek elmozdulása idegeket sérthet, továbbá az agyrázkódásnak is lehetnek hosszabban elhúzódó következményei. 

Ugyanakkor Varga Barnabás környezetéből úgy értesültek, hogy a legszerencsésebb esetben a sportoló akár már három hét múlva el is kezdheti maszkban az edzéseket, és két hónapon belül akár pályára is léphet arcvédőben. 

Természetesen mindez csak akkor fog bekövetkezni, ha Barnabás komfortosan érzi majd magát az első edzései során és mindent rendben találnak nála az orvosok. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top