nlc.hu
Sztárok
Absztrakt klasszikus – Hattyúk tava a Margitszigeten

Absztrakt klasszikus – Hattyúk tava a Margitszigeten

Nincs Margitszigeti nyár balett nélkül! A klasszikus és könnyűzenei koncertek, operák, előadások színes forgatagából a gyönyörű, előkelően kecses mozdulatok sem hiányozhatnak.

Absztrakt klasszikus – Hattyúk tava a Margitszigeten

A hattyúlények-lányok törékeny és megejtő finomsága még soha nem látott természetességgel válik emberivé és egyben költőivé a Le Lac című attraktív balettben. A darab története túl mutat a szerelem és a környezetünkben élő gonosz emberek drámáján. A balett optimizmusa áttör a falanszter személyiségek nélküli világán, miközben hisz a jóban és a szerelemben. Napjaink nagyvárosi forgatagában helye van az empátiának, a romantikának, a szépségnek.

Idén július 20-án a Ballet Preljocaj kortárs produkciója kalauzolja el a nézőket a tánc, a zene és a vizuális effektek alkotta álom világába.

ELŐADÁS: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/a-hattyuk-tava-kortars-balett-26-tancosra/

Absztrakt klasszikus – Hattyúk tava a Margitszigeten

A francia táncélet kiemelkedő alakja Budapesten

Angelin Preljocaj már több mint négy évtizede a nemzetközi és francia kortárs táncélet kiemelkedő alakja, aki innovatív kollaborációival, valamint immár a Francia Képzőművészeti Akadémia koreográfiai szekciójának tagjaként formálja a táncművészetet. 

Munkásságában meghatározó szerepet kap a klasszikus zenei kompozíciók újraértelmezése, legyen szó Prokofjev Rómeó és Júliájáról, Sztravinszkij Tavaszi áldozatáról vagy éppen a most Budapestre érkező Hattyúk taváról, újra és újra bizonyítja, hogy a klasszikus és modern, absztrakt műfajok közötti határok nem, hogy nem átjárhatatlanok, kombinációikból kifejezetten izgalmas produkciók születhetnek. 

“Nagyon fontosak számomra ezek a művészi találkozások, mert feltöltenek, gazdagabbá tesznek. Segít fejlődni, jobbá válni, mikor egy-egy nagyszerű alkotóval dolgozol együtt” – mondta a koreográfus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top