nlc.hu
Sztárok
Sydney McLaughlin-Levrone új világcsúcsot futott 400 méter gáton

Új világcsúcs született 400 méter gáton, nem is akármelyik sztáratléta döntötte meg

Sydney McLaughlin-Levrone világcsúcsot ért el női 400 méter gáton az amerikai olimpiai válogatón.

Sydney McLaughlin-Levrone saját rekordját megjavítva, 50.65 másodperccel ért célba vasárnap az eugene-i olimpiai válogatón, írja az MTI.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

„Csak csodálkozom, értetlenül állok az eredményem előtt és sokkos állapotban vagyok”

– mondta a finálé után a 24 éves amerikai atléta, majd hozzátette, hogy rendkívül inspiráló és biztató számára ez az eredmény, mivel úgy érzi, maradt még ebben a futásban, és ennél jobb időre is képes lesz.

McLaughlinnek van is esélye minderre ugyanis: 2021-ben kezdte a világrekord-gyártást, akkor 51.90-nel nyerte meg az amerikai válogatót, majd a tokiói olimpián 51.46-tal győzött. Egy évvel később, az Egyesült Államok bajnokságán már 51.41-nél tartott, majd 2022-ben 50.68-cal szerezte meg a világbajnoki címet Eugene-ben. Ezen javított három századot a vasárnapi versenyen.

Bár McLaughlin a gátasok fináléjában óriási fölénnyel nyert, riválisai is remekül futottak. A második helyen Anna Cockrell 52.64, a harmadikon Jasmine Jones 52.77 mp-es idővel ért célba.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top