nlc.hu
Sztárok
Csúnyán átverték Azahriah-t

Csúnyán átverték Azahriah-t

Visszaéltek az énekes bizalmával.

Egy amerikai youtuber csúnyán átverte és kihasználta Azahriah-t. Magyarország legfelkapottabb sztárja nagyon kiakadt ezen, csalódott és dühös is. Mint a Tények Pluszban kiderült, az egész azzal kezdődött, hogy a híres youtuber az egyik videójában Azahriah zenéjét szerette volna elemezni. Anthony Ray-nek több százezer feliratkozója van az online platformjain, ahol azzal foglalkozik, hogy különböző előadók dalaira egy élő streamen reagál. Így talált rá a külföldön is egyre népszerűbb Azahriah-ra, akinek a Four Moods című dala egyből lenyűgözte az amerikai youtubert. 

A magyar énekes és a menedzsmentje azonban úgy érzi, hogy Anthony visszaélt a bizalmukkal. “Jó fejek voltunk és egy whitelistet adtunk neki, ezután az összes videós haverját behívta, akik elkezdtek ezért kuncsorogni, illetve szidni a kiadót” – vázolta fel a történteket Azahriah.

Ha valakinek egy előadó whitelistet ad, az azt jelenti, hogy az adott dalt gyakorlatilag ingyen felhasználhatja, azaz nem kell jogdíjat fizetnie az előadónak. Anthony a Four Moods című dal teljes klipjét használta a videójában, és ezért alapvetően borsos árat kellett volna fizetnie. Azahriah-ék azonban úgy döntöttek, hogy megengedik a youtubernek, hogy a dalt ingyen használhassa a videójában. Anthony azonban ehhez nem állt korrektül. Feltehetően azt mondta a többi videósnak, hogy próbálják meg ők is elérni az ingyenes hozzáférést. Azahriah ezen húzta fel magát. “Ez egy kiváltság volt Anthony-nek, mert jó fej, de visszaélt ezzel. Az ember a kisujját nyújtja, és máris elharapódzik a helyzet” – kommentálta a magyar énekes.

“Itt arról volt szó, hogy egy konkrét youtuber kapott erre engedélyt, hogy felhasználhassa, aztán csatlakoztak ebben többek is, és ők egyfajta privilégiumot képeztek ebből, és azt szerették volna, hogy nekik is lehetőségük legyen ezt az adott dalt felhasználni, de itt egyedi felhasználási engedélyeket kell kérni, tehát nem természetszerű az, hogy ha valaki becsatlakozik egy ilyenbe, akkor neki is jár ugyanaz a jog. És egyszerűen el kell döntenie a jogtulajdonosnak, hogy ő kit szeretne felruházni ezzel” – magyarázta a helyzetet a Tények Plusz riportjában Bíró Zsolt, az Artisjus szerzői bizottság elnöke.

Ezek után kérdés, hogy lesz-e még valaki olyan szerencsés, hogy a videóiban ingyen használhassa Azahriah slágereit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top