nlc.hu
Sztárok
Kihagyta a büntetőt, elsírta magát a pályán Ronaldo

Kihagyta a büntetőt, elsírta magát a pályán Ronaldo

Lehajtotta a fejét és keserves sírásba kezdett Ronaldo, amikor nem sikerült egy büntető során gólt rúgnia a szlovéneknek.

Szívfacsaró pillanatoknak lehettek szemtanúi azok, akik nézték portugál-szlovén meccset a tegnap este folyamán. A portugálok klasszisa ugyanis – ahogy ő fogalmazott -, akkor fogott padlót, amikor csapatának a legnagyobb szüksége lett volna rá. 

Keserves sírásban tört ki Ronaldo, társai vigasztalták (Fotó: Getty Images)

Keserves sírásban tört ki Ronaldo, társai vigasztalták (Fotó: Getty Images)

A 39 éves csatár ugyanis a hosszabbítás végén tizenegyest rontott. A kihagyott gól után pedig annyira elárasztották az érzelmek, hogy keserves sírásban tört ki a pályán, játékostársai vigasztalták. Ronaldo reakciója teljesen érthető is, ugyanis az ikonikus labdarúgó mindent megtett a pályán azért, hogy pontot szerezzen csapatának, de az egész meccs folyamán úgy tűnt, semmi sem jön össze neki. A kihagyott büntető pedig már csak az a bizonyos cseresznye volt a számára a koktél tetején. 

Még a legerősebb embereknek is vannak rossz napjaik. Én akkor fogtam padlót, amikor a csapatomnak a leginkább szüksége lett volna rám

– nyilatkozta Ronaldo – a BBC beszámolója szerint ekkor már örömkönnyekkel a szemében -, miután csapata végül tizenegyesrúgásokkal győzött és tovább is jutott a negyeddöntőbe.

Ez az utolsó Európa-bajnoksága

Ronaldo azt is bejelentette, hogy az idei lesz az utolsó Európa-bajnoksága. A tegnapi reakciói és játéka jól mutatja azt a mérhetetlen szenvedélyét a futball iránt, amely nem sok focistánál tapasztalható. A világklasszis ugyanis egész életét a labdarúgásnak szentelte, napirendjét, alvását, étkezését is a sporthoz igazította. 

„Az Eb-ken övé a legtöbb gól és most már gólpassz is. Igazából nincs is nagyon olyan csúcs, amit ne Ronaldo tartana az ő posztján. Kivéve talán egyet, a legfiatalabb gólszerző rekordját, amit nemrégiben vett el tőle Arda Güler, a Real Madrid török tehetsége. 209 válogatottsággal jelenleg ő tartja a válogatottsági csúcsot, nemcsak Portugáliában, hanem a teljes nemzetközi mezőnyt tekintve, de az Eb-ken is 14 gólnál jár, ami szintén a legtöbb a torna történetében.” – nyilatkozta korábban a klasszisról az nlc-nek Kungli Dávid szakértő.

„A csapatjátékban már nem vesz úgy részt, nem mozog annyit a pályán, mint amit korábban megszokhattunk tőle. Szélsőként kezdte karrierjét, most azonban sokkal inkább a kapuhoz közel helyezkedik el, azaz a elsősorban a gólszerzés a feladata. Ezt is várják tőle.” – tette hozzá. Azonban úgy tűnik Martínez szövetségi kapitány ezen terve nem jött be a tegnapi mérkőzésen.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top