nlc.hu
Sztárok
Eltemették Tompos Kátyát a Farkasréti temetőben

Örök nyugalomra helyezték Tompos Kátyát

Teljes titokban temették el a május 31-én elhunyt színésznőt, Tompos Kátyát. A művésznő végső fekhelye a Farkasréti temetőben található.

Teljes titokban örök nyugalomra helyezték Tompos Kátyát. A május 31-én elhunyt színésznőt a napokban a Farkasréti temető 31-es parcellájában kísérték utolsó útjára.
 

Tompos Kátya

Fotó: Getty Images

Teljes titokban örök nyugalomra helyezték Tompos Kátyát

A nagyrészt hófehér rózsákból álló koszorúkon lévő egyik szalagon Kátya édesanyja üzent a lányának egy idézettel, míg más a saját költeményével tisztelgett a színésznő emléke előtt.

“A családtagok kérésére nem lesz nyilvános a temetés, csak a szűk család, a barátok és a kollégák vesznek részt rajta” – mondta a Blikk megkeresésére néhány héttel ezelőtt Kálnási Anikó, Tompos Kátya menedzsere és jó barátja, aki akkor hozzátette: később a színésznő tisztelőinek is lesz lehetőségük a búcsúzásra a sírnál. – “Utólag nyilvánosságra hozzuk majd, hol temettük el Kátyát, azért, hogy a rajongók is leróhassák a kegyeletüket, de szeretnénk ezt a búcsút bensőségesen átélni, főleg azért, mert maga Kátya is visszahúzódó ember volt, aki kerülte a felhajtást. Éppen azért rendeztük a múltkori virrasztást, hogy mindenki, aki szerette, méltó módon elköszönhessen tőle.”

Tompos Kátya május 31-én hunyt el egy hosszan tartó, súlyos betegség következtében. A Jászai Mari-díjas színművésznő éveken át küzdött a gyógyíthatatlan betegséggel, és elképesztő erejének, kitartásának, valamint élni akarásának köszönhetően sokáig hősiesen állt helyt. Bár nyilvános szereplései megritkultak, amikor színpadon volt, a közönség számára életerőt és energiát sugárzott.
 

Az állapota azonban az utóbbi hónapokban egyre rosszabbra fordult, ezért végül – elfogadva a barátai unszolását – beleegyezett, hogy a betegségének ténye nyilvánosságra kerüljön annak érdekében, hogy a gyógyulásáért májusban jótékonysági estet szervezhessenek.

A Hrutka Róbert által szervezett esten túl szabadon is lehetett adakozni a Fábián Juli Emlékalapítványon keresztül, így hamar összegyűlt a kezeléséhez szükséges összeg. Ismert emberként Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc is nagyobb összeget, húszmillió forintot adományoztak a gyógyulásáért.

Ám a segítség túl későn érkezett, és alig néhány nappal azután, hogy összegyűlt a külföldi kezeléshez szükséges pénz, a színésznő szervezete feladta a hosszú évek óta tartó küzdelmet.

Halála után egy héttel virrasztást tartottak az emlékére a Várkert Bazár neoreneszánsz kertjében. Az eseményen több száz megrendült rajongó vett részt, valamint jelen volt Hrutka Róbert, Peller Anna és Cserpes Laura is.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top