nlc.hu
Sztárok
Íme az igazság Columbo felügyelőről, vagyis Peter Falkról

Íme az igazság Columboról, vagyis Peter Falkról: ő is magyar származású?

Peter Falknak, vagyis mindenki Columbo felügyelőjének több köze van Magyarországhoz, mint hinnénk. De pontosan hogy is kapcsolódik kis hazánkhoz a színész?

Ugyan évtizedek teltek el a sorozat utolsó epizódjának leforgatása óta, Columbo felügyelő karakterét ma is sok millióan ismerjük és szeretjük, ha pedig a tévécsatornák között kapcsolgatunk, a mai napig is rendszeresen találkozhatunk vele, ami teljesen érthető is, hiszen minden idők egyik legzseniálisabb bűnügyeket megoldó karakteréről van szó.

 

Peter Falk

Peter Falk, vagyis Columbo felügyelő (Fotó: Getty Images)

Akár filmeket, akár sorozatokat nézünk, gyakran találkozhatunk olyan sztárokkal, akik valamilyen módon kötődnek Magyarországhoz. Ilyen például Drew Barrymore, Jamie Lee Curtis, Rachel Weisz, és bizony még Columbo hadnagy, azaz Peter Falk is. A színész magyar gyökereihez ráadásul egy különös legenda is kapcsolódik, amelyben a híres író, Falk Miksa is szerepet kap.

Ha Peter Falk nevét említjük, talán nem mindenki tudja rögtön, kiről van szó, de az általa alakított Columbo hadnagyot még ma is sokan ismerik és szeretik. Ebben kétségtelenül maga Peter Falk játszik óriási szerepet, aki karrierje során elnyert öt Emmy-díjából négyet Columbo szerepéért kapott, emellett Golden Globe-díjjal is kitüntették, és kétszer jelölték Oscar-díjra is.

A színész magyar gyökerei két generációig nyúlnak vissza, ugyanis Peter Falk anyai nagyapja, Péter Hochhauser egy magyar zsidó család tagja volt. De több ország is büszkén mondhatja, hogy a színész hozzájuk is kötődik, ugyanis ősei között lengyel, cseh és orosz bevándorlók is fellelhetőek. Azonban mind a mai napig él egy olyan legenda, hogy a híres magyar íróval, Falk Miksával is rokonok voltak.

Ha ezt tudjuk, akkor nem is csodálkzunk annyira azon, hogy Columbo szobra a Falk Miksa utcában kapott helyet Budapesten. Habár a rokoni szálra soha semmilyen bizonyítékot nem találtak, amikor 10 évvel ezelőtt Budapesten az V. kerületben nagy felújítási munkálatok zajlottak, az akkori helyi vezetőség úgy döntött, hogy az ottani Falk Miksa utcában egy Columbo-szobor is helyet kap.

Via

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top