nlc.hu
Sztárok
Szász Júlia cáfolja, hogy 5 milliót kapott a baleset után

Szász Júlia válaszolt Vidnyánszkynak: nem igaz, hogy 5 millió kapott a Nemzetiben történt baleset óta

Egymásnak teljesen ellentmondó számokról beszél a színésznő és a Nemzeti Színház igazgatója.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója interjút adott az Origónak, amelyben reagált Udvaros Dorottya pár nappal korábbi kijelentéseire. A színésznő a Partizán szerdai műsorában azt mondta, hogy a tavaly novemberi színházi balesetben megsérült Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia nem kapott semmilyen anyagi kompenzációt.

Ezzel kapcsolatban Vidnyánszky ezt állította az interjúban: „Na de a lényeg: miközben az interjúban elhangzik, hogy a két balesetet szenvedő színészünk a mai napig nem kapott kártérítést, a tény az, hogy eddig november óta fejenként több mint ötmillió forintot kaptak – a táppénzen felül, különböző jogcímeken. A pénteki napon bekövetkezett, nagyon sajnálatos baleset után már hétfőn kéthavi fizetést utaltunk át nekik, és azóta is folyamatosan utalunk.”

Vidnyánszky kijelentésére Szász Júlia egy hosszú Facebook-posztban reagált, és részletesen közli, milyen jogcímen mennyi pénzt kapott a baleset óta.

Szász Júlia

Szász Júlia (Fotó: Korponai Tamás)

Azt írja, hogy a Nemzeti Színház mostanáig kéthavi fizetést (összesen 988 922 forintot) folyósított neki.

November 10-én történt a baleset, ebből kifolyólag a teljes novemberi fizetésemet már nem kaptam meg. November 21-én érkezett a számlámra egyhavi munkabér segélyként, majd december 14-én ismét átutalták egyhavi béremet. Azóta nem utaltak

– írja a színésznő, akinek a gyógyulása még hónapokig eltarthat.

A baleset óta táppénzen van, az ekhós adózási forma miatt ennek az összege kéthetente 90 050 forint.

Emellett januárban a biztosítótól (a színház csoportos személybiztosítása révén) összesen 275 ezer forintot kapott a műtét, a csonttörés, a kórházi tartózkodás, a keresőképtelenség miatt, valamint gyógyulási támogatásként.

„Világosan látszik, hogy a táppénzen kívül folyósított összeg meg sem közelíti, nemhogy meghaladja az 5 000 000 forintot. Kártérítést nem kaptam, még folyamatban van a megegyezés” – olvasható Szász Júlia bejegyzésében.

A színésznő kitér arra is, hogy Vidnyánszky szerint a színházat nem terheli kizárólagos felelősség a baleset miatt, a színész is hibázott. Szász Júlia emlékeztet, hogy még tart a rendőrségi nyomozás az ügyben: „Az illetékes szervek meg fogják állapítani, hogy kik a felelősök. Vidnyánszky Attila nem állapíthatja meg, hogy ki hibázott, ez nem az ő tisztsége”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top