nlc.hu
Sztárok
Július 11-én utoljára nyílt meg a Ketrec az Átriumban!

Július 11-én utoljára nyílt meg a Ketrec az Átriumban!

Tíz év után a Kultúrbrigád kétségtelenül egyik legsikeresebb és legnagyobb rajongói táborral rendelkező darabja, Az Őrült Nők Ketrece egy születésnapos előadással búcsúzott a Margit körúti épülettől.
Fotó: Lakatos Péter

Fotó: Lakatos Péter

A világhírű, Tony-díjas Broadway-musical főszereplői egy éjszakai mulatót üzemeltető meleg pár. Georges (Hevér Gábor) és transzvesztita élettársa, Albin, azaz Zaza (Stohl András), akik 20 éve alkotnak egy összehangolt párt, mígnem Georges korábbi kapcsolatából származó fia arra nem kéri őket, hogy boldogsága érdekében egy időre tagadják meg önmagukat. Az előadás kendőzetlenül beszél szerelemről és szeretetről, képmutatásról és elfogadásról, felelősségről és szabadságról.

A 2014. júliusi bemutató óta megállás nélkül, töretlen sikerrel játszott musical a Kultrúbrigád egyik legendássá vált produkciója, nemcsak a tartalom, hanem a show, a látvány, a smink és a jelmezek tekintetében is. Stohl András és Hevér Gábor játéka hitelesen és őszintén ábrázolja azokat az emberi érzelmeket, amelyek nemektől függetlenül bármilyen párkapcsolatban megjelennek, elnyerve ezzel nem csupán a kritikusok, de a nézők tetszését is.

Alföldi Róbert rendezésében látható Az Őrült Nők Ketrece sokkal több, mint egy nagyszabású sikerdarab, a szolidaritást, az elfogadást hirdető, és közösséget teremtő produkcióvá vált, és az elmúlt kilenc év alatt mit sem veszített aktualitásából.

Az Őrült Nők Ketrece ezzel a születésnapos előadással köszönt el az Átrium épületétől, ahogy a többi előadás is mostanra elbúcsúzott a Margit körúti létesítménytől. 2024. július 14-én befejeződik egy korszak a Kultúrbrigád életében, hogy ősszel egy új fejezet nyílhasson a 13. kerületi RAM-ban.

Fotó: Lakatos Péter

Fotó: Lakatos Péter

A Budáról Pestre költöző előadásokat megújult arculat és egy új köntösbe öltözött honlap kíséri, ahol bővebb információkat kaphat a közönség arról, melyik darab hol lesz látható a jövőben, melyek az állandó helyszínek és mik az aktuális hírek. A műsor mellett jegyinformációkkal is szolgál az új weblap.

De hogy a közönségből valódi közösség váljon elindult a Kultúrbrigád Klub is! Hiszen a folytatáshoz mi sem szükségeltetik jobban, mint maga a néző. A mindig visszatérő, a folyton érdeklődő, és a szellemi felüdülésért támogatást nyújtó néző. Az anyagi hozzájárulásért cserébe pedig igazi közösséget, a külön programokra, rendezvényekre jogosultságokat ígérnek. Aki vállalja a társulat rendszeres patronálását, azon kívül, hogy hozzájárul a csapat létezéséhez, fenntartásához, hosszabb távon pedig akár új előadás létrehozásához, egy közösség tagjává is válik, amelynek – az ígéretek alapján – megéri szerves alkotórésze lenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top