„A hibáimmal is megbékéltem” – ismert magyar nők, akik a természetes öregedésre szavaznak

nlc | 2024. Július 21.
Lassan már kuriózumnak számítanak azok a hírességek, akik nem feküdtek kés alá a szépségük megőrzése érdekében.

A Story magazin készített egy összeállítást azokról az ismert nőkről, akik nemet mondanak a plasztikára. Következő összeállításunkban csakis olyan hölgyek szerepelnek, akik a természetes öregedés hívei, sosem feküdnének kés alá. 

Pokorny Lia

Az RTL Klub Reggeli című műsorának 2021. október 12-i felvétele (Fotó: Birton Szabolcs)

Az 52 éves színésznő gyönyörű, akár 10 évet is letagadhatna, kitörő energiái pedig mindenkire átragadnak, aki a környezetében tartózkodik.  „Egyszerűen az van, hogy el kell fogadni: van, ami ellen nem lehet küzdeni. Ilyen például az idő múlása. Engem sokkal nyugodtabbá tesz, ha nem azt keresem, ami nincs, hanem abban a világban keresem meg a helyem, illetve találom meg a szépségem és érzem jól magam, ami van” – kezdte a hetilapnak Pokorny Lia, aki kifejezetten büszke a külsejére és az életkorára is.

Én megdolgoztam ezekért az évekért, és pont ezért nem akarok húszéves arcot magamnak. De harminc- vagy negyvenéveset sem. Tudom szeretni magam úgy, ahogy vagyok. Persze az emberben van egy csepp szomorúság is, hogy az idő mulandó, de közben meg annyi dolog van, amit nem csinálhatnék, ha nem lennék annyi idős, amennyi vagyok. Egyszerűen nem értem volna meg rá.

Mindentől függetlenül nem ítélkezik azok fölött, akik mégis kés alá fekszenek. „Mindenki el tudja dönteni, hogyan érzi jól magát a bőrében. Csak a kétségbeesést lenne fontos felismerni, és a pánikból történő kapálózást, mert az belülről mérgezi az embert. (…) Bölcsen én már olyat sosem mondok ki, hogy soha. De jelenleg nem érzem szükségét semmilyen beavatkozásnak. Fogalmam sincs, tíz év múlva hogy fogom ezt látni, mert én tényleg a jelenben élek.”

Borbás Marcsi

A Közmédia napja a budapesti Millenárison (Fotó: Rozmanitz Gábor)

Az ismert televíziós szintén a természetesség híve. Egészségesen étkezik, sokat van a szabadban, többek között ez is hozzájárul ahhoz, hogy a korából egy tízest is letagadhatna. 

„Nagyon sokáig volt egy elvem, miszerint ha egészségesen táplálkozom, sokat mozgok és nevetek, akkor az éppen elég ahhoz, hogy karbantartsam saját magam. De eljön az a kor, amikor ez már nem elég. Nem titok, én 47 éves múltam, és még kozmetikushoz sem járok. Elkezdtem hát kutakodni, milyen lehetőségeim vannak” – árulta el korábban Borbás Marcsi, aki egy kozmetikai kezelést választott bőre karbantartására, ebből pedig nem csinált titkot, ám azt mondja, a plasztika távol áll tőle.

Novodomszky Éva

Amit még nem láttatok… Keleti Éva hét évtizedet átfogó képeinek kiállítása (Fotó: Birton Szabolcs)

A műsorvezető hasonlóképpen gondolkozik, mint Pokorny Lia és Borbás Marcsi, távol tartja magát a plasztikai beavatkozásoktól, ám azokról sem mond ítéletet, akik mégis ezt az utat választják.

Nekem inkább azzal van gondom, hogy szerintem sokan nem kerülnek jó kezekbe. És lehet, valaki nem is akart olyan nagy mértékű változást… Csak egy-két dolgon szeretett volna finomítani, aztán mégis eltúlzott vonásokat kapott

– magyarázza Novodomszky Éva

„Szerencsés vagyok, mert jóban vagyok magammal, és sosem akartam nagy dolgokat megváltoztatni a külsőmön. Már a hibáimmal is rég megbékéltem. De ha egyszer majd úgy érzem, valamit módosítani szeretnék, akkor nem kizárt, hogy fogok is. Túlzásokba viszont nem fogok esni. Egyelőre azonban a tudatosság, a táplálkozás, illetve a kozmetikumaim tökéletesen megteszik a dolgukat. A legfontosabb pedig úgyis az, hogy belül rendben legyünk, mert az mindenkor kiül a külsőnkre.”

Exit mobile version