nlc.hu
Sztárok
O-Zone együttes akkor és most

Emlékszel az O-Zone együttesre? Pont 20 éve a csapból is az ő slágerük folyt

A moldáv fiúzenekar heteken át ostromolta a slágerlistákat abban az évben, úgyhogy megnéztük, 20 esztendő után hogyan néznek ki.
O-Zone együttes

2004-et írunk, nyár van. A fodrásznál, a bankban, a közértben, a postán, a szomszédban, az autóban és mindenhol (is) egy furcsa fiúzenekar fülbemászó dallama tolakszik a hallójáratokba. Az ember csak annyit ért, hogy Nu ma nu ma iei…, hiszen egy moldáv zenekarról van szó. Először irritálóan erőszakosnak, néhány nap múlva elviselhetőnek, alig egy héttel később már tetszetősnek tűnik. Aztán eljön a bűvös pillanat, amikor egyenesen kedvenc lesz, és mindegy, hogy halandzsaként hat, nem lehet és nem is akarunk szabadulni tőle.

Na, ez a zenekar volt az O-Zone, akik 1999-ben alakultak. Kezdetben két tagot számlált a felállás, Dan és Petru Jelihovschi személyében, de Petru számára a zene csak hobbi volt, így feloszlottak. Nem sokkal később Dan megismerkedett Arsenie Toderașszal és Radu Sîrbuval: ők hárman pedig felrobbantották a slágerlistákat! A Dragostea Din Tei akkora siker lett, hogy 27 országban lett listavezető sláger, sőt. Nálunk még az Irigy Hónaljmirigy is készített a dalból egy paródiát, Numerakirály címmel.

A hirtelen jött siker azonban nem tartott sokáig, a Dragostea Din Tei diadalát nem sikerült megugraniuk, és 2005-ben úgy döntöttek, külön folytatják. Hármójuk közül Arsenie futotta be a legnagyobb karriert, de mind a pályán maradtak.

Hosszú idő után 2017. május 5-én döntöttek úgy, hogy a rajongók örömére két koncertet is adnak, amit kivételes alkalomnak szántak. 2020-ban azonban újráztak.

És most, 2024-ben a TikTokra több videó is felkerült, amin a híres Nu ma nu ma iei ismét felcsendül. Sajnos azonban ez már csak Arsenie előadásában készült. Ha másra nem, arra jó, hogy az ember nosztalgiázzon kicsit, milyen jó volt 20 éve erre bulizni.

@kucsoragabor Deja Vu Fesztivál Legyél újra 18! O-Zone a moldáv együttes folytatta a bulit a TNT után, hirtelen újra megtelt a színpad előtti tér. #dejavu #retro #fesztivál #buli #legyélújra18 ♬ Dragostea Din Tei - O-Zone

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top