nlc.hu
Sztárok
Simone Biles frizura kritika

Gorombán kritizálják haja miatt a világklasszis tornászt

Visszaszólt mindazoknak, akik anélkül kritizálták őt, hogy belegondoltak volna a körülményekbe akár csak egy pillanatig is.

Simone Biles, a világ egyik legismertebb és legtöbb éremmel rendelkező tornásza goromba kritikákat kapott hajával kapcsolatban, melyet nem hagyott szó nélkül. Többen is szóvá tették ugyanis, hogy produkciói során haja nem volt tökéletesen rendezett az olimpián, sőt egyenesen odáig jutottak a negatív netezők, hogy emiatt frizurája ápolatlannak hatott.

Fotó: Aytac Unal/Anadolu via Getty Images

Fotó: Aytac Unal/Anadolu via Getty Images

A sportoló közösségi oldalán reagált a rosszindulatú megjegyzésekre, és fájdalmát fejezte ki, hogy sokan a hozzászólók közül éppen a fekete közösség tagjai közül kerültek ki. “Ha legközelebb kommentálnád egy fekete lány haját, NE TEDD” – kérte, és elmagyarázta, hogy hiába készítette és állította be haját a versenyt megelőzően, a buszon sajnos nincsen légkondi, az extrém hőségben pedig szinte lehetetlen küldetés volt, hogy megtartsa tökéletesre rendezett külsejét. Különösen fájdalmasnak tartotta, hogy a kritikák tulajdonképpen nem csupán esztétikai, hanem annál nagyobb, társadalmi kérdést is érintenek, mely egyenesen a fekete nők hajával kapcsolatos elvárásokig és előítéletekig ér el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top