nlc.hu
Sztárok
Megindító pillanat: így vette át az aranyérmét Kós Hubert

Megindító pillanat: így vette át az aranyérmét Kós Hubert

Hatalmasat úszott a 21 éves sportoló a párizsi olimpián, így érte csendült fel a magyar himnusz az aránéban. Videón a megható pillanat!

Kós Hubert futamgyőzelemmel és a legjobb idővel került a 200 méteres hátúszás döntőjébe, még annak ellenére is, hogy a szerda délelőtti előfutam után szemüvege tele ment vízzel és nem látott semmit az egész úszás alatt, így kétszer is nekiment a kötélnek. Az csütörtök esti döntőben azonban már nem volt semmi fennakadás, minden fordulónál leiskolázta a mezőnyt és végül 1:55,96-os idővel nyerte a futamát. 

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

A magyar úszó jól kezdte a döntőt, a negyedik helyen fordult. 100 méternél már a harmadik helyen úszott. 150 méternél még 1 másodperces hátrányban volt, aztán az utolsó 50 méteren hajrázni kezdett és végül megverte görög ellenfelét. 1:54,26-os idővel futott be végül, így 44 év után újra van olimpiai bajnokunk férfi hátúszásban. 

Kós Hubert hihetetlen teljesítményével a dobogó legfelső fokára állhatott, és hosszabb pislogások közepette énekelte végig a magyar a himnuszt – és vele együtt több ezer magyar néző is a tévéképernyők előtt. Nem csak a sportoló, de az egész magyar nemzet nagyon meghatódott az arénában tapasztalt pillanatok láttán, amelyet a Nemzeti Sport videójában, ide kattintva lehet megtekinteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top