nlc.hu
Sztárok
Milák Kristóf olimpiai aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyat nyert, olimpiai bajnok lett 100 méter pillangón

Óriásit úszott a végén.

Milák Kristóf a legjobb idővel jutott a döntőbe a 100 méteres pillangóúszásban pénteken a párizsi olimpián. A szám szombati döntőjében elképesztő hajrával aranyérmet nyert: 9 század döntött közte és az ezüstérmes kanadai úszó, Josh Liendo között. Milák azonban ezúttal tökéletesen találta el a falat. A Honvéd 24 éves világklasszisa 49.90 másodperces idővel diadalmaskodott.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Tudatosan, jól felépített úszással meglepte a többieket fő esélyesként: lassabban kezdett, csak a második 50 méteren jött fel.

A magyar versenyző ebben a számban élete második legjobb eredményét érte el – jegyzi meg az MTI -, ennél jobban csak a tokiói fináléban úszott, amikor 49.68 másodperces Európa-csúcsával 2. lett az amerikai Caeleb Dressel mögött. Utóbbi most is ott volt a mezőnyben, de nem jutott be a fináléba.

Ezzel a második olimpiai érmét szerezte meg a párizsi olimpián, 200 méter pillangón ugyanis korábban ezüstérmesként zárt.

Milák Kristóf amúgy a magyar úszósport 31. aranyérmét nyerte, Párizsban pedig a magyar küldöttség 7. érmét szerezte.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az aranyérmet Gyurta Dániel, a NOB (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) sportolói bizottságának tagja és személyes jóbarátja, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár adta át Miláknak.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top