nlc.hu
Sztárok
Kiesett az olimpiáról a magyar férfi kéziválogatott

Kiesett az olimpiáról a magyar férfi kéziválogatott, Mikler Roland visszavonul

Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, a lelátón pedig a hazai szurkolók egy percre sem lankadtak.

A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott negyeddöntőbe a párizsi olimpián, mivel 24-20-ra kikapott a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországtól a csoportkör utolsó fordulójában, vasárnap. A magyar válogatott nagyszerűen küzdött, de a végén a franciák koncentráltabban játszottak – írja tudósításában az MTI.

MTI/Illyés Tibor

MTI/Illyés Tibor

A magyarok Argentínát 35-25-re legyőzték, ám Egyiptomtól 35-32-re, Norvégiától 26-25-re, a világbajnok Dániától pedig 28-25-re kikaptak, így a B csoport 5. helyén végeztek – a két hatos csoportból az első 4-4  jut a negyeddöntőbe -, összességében pedig tizedikek lettek.

Ez volt a magyar férfi válogatott 9. szereplése az ötkarikás játékokon, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es 4., a legrosszabb pedig az 1972-es müncheni 8. helyezés volt.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A mérkőzést követően Mikler Roland bejelentette, hogy visszavonul a válogatottól – írja a Nemzeti Sport. “Ez volt a csapat számára az utolsó meccs ezen az olimpián, ezzel együtt a válogatott karrieremnek is vége. A visszavonulást majd csak akkor fogom fel valószínűleg, amikor nem jön a meghívó a válogatottba és csak kívülről nézem a srácokat. Büszke vagyok rá, hogy közel 40 évesen még itt lehettem ezen az olimpián” – nyilatkozta.

Lékai Máté ennél kevésbé volt biztos a döntésben: “Elképzelhető, hogy ez volt az utolsó meccsem a válogatottban, de ezt még nem szeretném kijelenteni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top