nlc.hu
Sztárok
A MOB szerint rossz döntés volt Hámori Luca pluszpénze

Elhamarkodott döntés volt pluszpénzt ígérni a bokszoló Hámori Lucának – állítja a Magyar Olimpiai Bizottság

Gyulai Zsolt igazat ad a diszkriminációt emlegető Kovács Richárdnak.

Elhibázott, rossz, elhamarkodott döntésnek tartja a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt, hogy Hámori Luca ökölvívó olimpiai 5. hely után járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. Gyulai Zsolt szerint igaza van Kovács Richárd bokszolónak, aki szintén 5. lett a párizsi olimpián, és igazságtalannak tartja a döntést, mert ő nem kap kiegészítést.

“Szerintem ez egy elhibázott, rossz, elhamarkodott, előre nem egyeztetett döntés volt. Az államtitkársággal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal kellett volna egyeztetni, ha egy szövetség ilyet bejelent. Ráadásul nem is hiszem, hogy van rá fedezete”reagált az RTL Híradónak Gyulai Zsolt. A MOB elnöke azt mondta, kiállnak minden sportoló mellett, és mindenben, így a jutalmazásban is egyféle szabályrendszert követnek.

Hámori Luca kiemelt díjazásáról azután döntött a szövetség, hogy kikapott az algériai Imane Heliftől, akinek a nemi hovatartozását sokan vitatják.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) egyelőre nem reagált azzal kapcsolatban, hogy megváltoztatják-e a döntésüket.

A szakszövetség amúgy – a meccset követő napon – a honlapján jelentette be, hogy Hámori pontszerzésért járó pénzjutalmát kiegészíti, így a kőszegiek sportolója a bronzéremért járó összeget kapja meg. “Mint ismert a XXXIII. nyári olimpián a magyar ökölvívó csapat két, olimpiai pontszerző 5. helyet szerzett Párizsban, mellyel az elmúlt 12 év legsikeresebb ötkarikás szereplését érte el. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Ügyvivő Testületének tagja, Berkó Lajos a helyszínen izgulta végig versenyzőink olimpiai menetelését. Elmondása szerint elismerés és gratuláció jár a versenyzőknek, Akilov Pylypnek, és a két pontszerzőnek, Kovács Richárdnak és Hámori Lucának, illetve az edzői stábnak, Hamid Tangrinbergenov szövetségi kapitánynak, Nagy Lajos és Varsányi Áron edzőknek és Papp Róbert erőnléti edzőnek. Berkó Lajos tájékoztatása szerint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hámori Luca pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre!” – olvasható a MÖSZ közleményében.

A 66 kilós Hámori Luca egyébként a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kapott ki a szereplésével botrányt keltő algériai Iman Heliftól, akit a tavalyi világbajnokságról túl magas tesztoszteronszintje miatt kizártak, a nemzetközi szövetség elnökének szavai szerint pedig a férfiakra jellemző XY kromoszómával rendelkezik.

Kiemelt fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top