nlc.hu
Sztárok
Ez történt tegnap: elmaradnak Taylor Swift koncertjei, ifjabb Schobert Norbi belépett a Honvédégbe, ömlött a vér a pólós negyeddöntőben

Ez történt tegnap: elmaradnak Taylor Swift koncertjei, ifjabb Schobert Norbi belépett a Honvédégbe, ömlött a vér a pólós negyeddöntőben

Összefoglaljuk neked a tegnapi nap legfontosabb híreit, ha lemaradtál volna valamiről!
Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Lemondták Taylor Swift koncertjeit

Terrorfenyegetés miatt lemondták szerdán este az ausztriai Taylor Swift-koncerteket a rendezvény szervezői. A bécsi koncertek e hét csütörtökön, pénteken és szombaton lettek volna, a Barracuda Music rendezvényszervező cég szerint pedig nem volt más választásuk, mint lemondani az eseményeket. A közleményt Taylor Swift hivatalos Instagram-oldala is megosztotta egy sztoriban. 

Azt is bejelentették, hogy őrizetbe vettek két személyt, akik merényleteket terveztek elkövetni a csütörtökre, illetve péntekre Bécsben meghirdetett koncerteken. Az egyik osztrák állampolgárságú gyanúsítottnál vegyi anyagokat foglaltak le a hatóságok. Kiderült, a 19 éves ternitzi lakos az interneten radikalizálódott, és néhány hete hűséget fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek. Egy másik gyanúsítottat Bécsben fogtak el a hatóságok.

Hogy mi volt minderre a magyar közönség reakciója, ide kattintva olvasható. 

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Schobert Norbika belépett a Magyar Honvédségbe

Nagyon megérintette ifjabb Schobert Norbit a Honvédség mottója, aki szerda este jelentette be Instagram-oldalán, hogy tartalékosként csatlakozik a sereghez. A 19 éves fiatal egy Magyar Honvédség által készített toborzóvideóval adta mindenki tudatára a hírt, hogy katona lesz belőle. Hogy pontosan mit mondott a belépése kapcsán, illetve édesapja mi gondol róla, az ide kattintva olvasható. 

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Baleset a pólós negyeddöntőben

Elképesztően izgalmas pillanatoknak lehettek szemtanúi azok, akik követték a magyar férfi-vízilabdaválogatott meccsét Olaszországgal a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Vogel Soma kapus parádés védéseinek köszönhetően végül ötméteresekkel győzedelmeskedett a hazai csapat, így ott van a tavaly világbajnok csapat a legjobb négy között, és már az érmekért küzdhet. 

A verseny azonban nem telt zavartalanul, ugyanis a mérkőzés egy alkalommal percekig állt, az egyik olasz játékos ugyanis komoly sérülést okozott az egyik játékosunknak, Jansik Szilárdnak. Az olasz sportoló nem direkt ütötte meg Szilárdot, csupán egy szerencsétlen karlendítés következtében sikerült olyan szerencsétlenül eltalálnia ellenfelét, hogy azonnali orvosi vizsgálatra, kezelésre és ellátásra volt szüksége. Az olasz játékost az eset után kiállították. 

Szilárd nyilatkozott is a meccs után, amely ide kattintva olvasható.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Bronzérmet nyert a női kajaknégyes

A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású női kajaknégyes harmadik lett, ezzel pedig bronzérmet szerzett 500 méteren. A 24.hu beszámolójában azt írja, mivel a Tokióban aranyérmet szerző egységből csak Csipes Tamara maradt a hajóban, az egység ezúttal nem számított esélyesnek.

A magyar hajó – ami a hatos pályáról indult – nem indult jól és féltávnál még a negyedik helyen haladt, utána viszont felgyorsultak és Új-Zéland valamint Németország mögött bejöttek a harmadik helyre. A lengyelek nagyot hajráztak, de végül nem tudták befogni a magyar egységet. A futamot ide kattintva lehet visszanézni. 

Ujjméretű, barna darabkák mellett úszott Fábián Bettina

A sportoló elárulta, milyen érzés volt a Szajnában úszni:

Azt gondoltam, hogy koszosabb lesz a víz és a kezemet sem fogom látni. Így készültem, ehhez képest az egész testét láttam a mellettem úszóknak, ami nagyon jó volt, mert nem kellett állandóan kifelé nézegetnem. Tulajdonképpen betett fejjel tudtam végig úszni. Nagyon sok vizet nyeltem, úgyhogy le kell fertőtleníteni majd pálinkával a következő félórában. Reménykedem, hogy nem lesz semmi komoly következménye. Állatokat nem láttunk, de valami barna, ujjméretű darabkákat igen, remélem, hogy csak rothadt növények voltak.

Bettina végül az ötödik helyen ért be élete első olimpiáján, a versenyről szóló nyilatkozata pedig ide kattintva olvasható. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top