Justin Timberlake bukását követelik, elegük lett az aranyifjú kicsapongásaiból

Debreceni Andrea | 2024. Augusztus 12.
Super Bowl botrány, megcsalás, letartóztatás – sok van Justin Timberlake számláján, de úgy tűnik, mintha valamilyen csoda folytán mindent megúszna.

Jessica Biel egy szent. Vagy vak. Igazából nehéz megítélni, hiszen azon túl, hogy láthatóan mindent megbocsát a férjének, és játssza a tökéletes feleséget, háziasszonyt és anyát, nem sokat tudunk arról, hogy a millió dolláros rezidenciájuk falai között vajon mi történik. Csak egy biztos, Justin Timberlake feszíti a húrt, és kapcsolatuk alatt többször is előfordult, hogy olyan helyzetbe hozta őt, amit egyáltalán nem érdemelt meg.

Nevezzük hűségnek, büszkeségnek vagy egyszerűen szerelemnek – Biel hihetetlen méltósággal reagált még a férje néhány évvel ezelőtti megcsalási botrányára is, bízva abban, hogy hallgatása önmagáért beszél. Az internet azonban nem ennyire megbocsátó a sztárral szemben, sőt, legutóbbi összeütközése a törvénnyel sokaknál kiverte a biztosítékot – és nem félnek ezen élcelődni.

Bye, bye, bye

Timberlake-et ittas vezetés miatt tartóztatták le június közepén. A TMZ forrásai szerint egy hotelban bulizott, felöntve a garatra, csakhogy ahelyett, hogy taxit hívott volna, úgy döntött kocsiba ül. Miután figyelmen kívül hagyott egy stoptáblát, a rendőrök félreállították és felszólították, fújja meg a szondát. Timberlake ezt megtagadta, mondván, egyetlen pohárral fogyasztott (ez az USA-ban más megítélés alá esik, nincs zéró tolerancia), végül mégis bevitték az őrsre.

Justin Timberlake és Jessica Biel megismerkedésük után 1 évvel (Fotó: Profimedia)

Summa summarum, óvadék ellenében hazaengedték, viszont másnap vádat emeltek ellene ittas vezetés miatt. Július 26-án kellett megjelennie a bíróságon, ezt virtuálisan meg is tette, ítélet ugyanakkor nem született. Egyedül a jogosítványát vonták be, ugyanis automatikusan ezt vonja maga után, ha valaki megtagadja a szondáztatást, illetve augusztusra kitűztek egy újabb időpontot, ahol folytatják a tárgyalást.

Timberlake korábbi érinthetetlenségének és feddhetetlenségének nagyra nőtt lufija most kipukkanni látszik. A közösségi médiában vicc lett belőle, az emberek vérre szomjaznak, és letöltendő börtönbüntetést követelnek. Úgy gondolják, ideje végre, hogy bűnhődjön, hiszen egyik csontváz a másik után esik ki abból a bizonyos szekrényből, és mind arra mutat, hogy az énekes korántsem az a jófiú, akinek beállítja magát.

Az első szerelem… ami abortusszal végződött

Ha egészen a kezdetekig vissza akarunk menni, akkor a Britney Spears-szel való kapcsolata, illetve annak vége volt az első olyan húzása, ami felett szemet hunyt a világ. Leginkább azért, mert Britney lett úgy beállítva, mint a csalfa fél – ami csak a kezdete volt annak, hogy az énekesnő megindult a lejtőn. Amerika szerte besározták a nevét, elítélték, amiért hűtlen volt az aranyifjúhoz, akit mindenki bálványozott (azt csak halkan jegyeznénk meg, hogy az N’Sync-et is cserbenhagyta a jól csengő szólókarrier miatt, de ez egy másik történet), és a karrierje is hátramenetbe kapcsolt.

Justin Timberlake és Britney Spears a 2000-es MTV VMA-n (Fotó: Dave Hogan/Getty Images)

Holott valójában – ahogyan az a 2023-as The Woman in Me című önéletrajzi könyvében megjelent – mindössze egy csókról volt szó, az egyik háttértáncosával. „A kapcsolatunk során volt néhány alkalom, amikor tudtam, hogy Justin megcsalt” – olvasható szintén a memoárban. Nyilván ez nem menti fel az énekesnőt a tette alól, az azonban, ahogyan Justin bánt vele, mindennél többet mond. Hároméves kapcsolatuknak egy SMS-ben vetett véget, és az is kiderült, hogy abortuszra kényszerítette az énekesnőt, mikor teherbe esett. Britney úgy fogalmazott, ez volt élete legfájdalmasabb döntése, és a mai napig nem biztos benne, hogy helyesen cselekedett, akkor sem, ha fiatal volt a gyerekvállaláshoz.

Spears a kötet megjelenését követően bocsánatot kért Timberlake-től, mondván nem kellett volna kiteregetni a magánéletüket. Ám, ha bárki azt gondolja, hogy az N’Sync egykori tagja úriemberhez méltóan – hiszen annak tartják őt – reagálta le a helyzetet, és megbánást mutatott, téved. Annyit üzent az énekesnőnek a könyv megjelenése után: 

k@rvára nem kell bocsánatot kérnem senkitől.

Az a bizonyos villantás

2004-ben a Super Bowl félidei showjának – ami jellemzően a legnézettebb műsor egész Amerikában – vendége Janet Jackson és Timberlake voltak. A duett igazán ütősnek ígérkezett, ám még az elképzeléseket is felülmúlta, mikor Jackson melle közszemlére került. 140 millió ember látta élő egyenesben, hogy Timberlake letépi Jackson ruhájának elejét, és mivel elhangzott a Bet I’ll have you naked by the end of this song című sor az énekes szájából (ami magyarul annyit tesz: fogadjunk, hogy ennek a dalnak a végére lemeztelenítelek), sokan úgy gondolják, hogy ez megrendezett dolog volt.

Justin Timberlake és Janet Jackson a 2004-es Super Bowl-on (Fotó: Donald Miralle/Getty Images)

Timberlake állította, a nipplegate nem volt szándékos, és tény az is, hogy bocsánatot kért az eset miatt, több ízben. Ugyanakkor megint nem ő volt az, akinek a meghurcolással szembe kellett néznie. Az énekesnő kapta a kritikacunami javát, feketelistára került a rádió- és televízióállomásokon, miközben Justin megúszta egy ejnye-bejnyével. És bár Jackson azóta többször is hangsúlyozta, hogy ő már rég túl van a dolgon, a világ nem felejt – az énekes gondoskodik arról, hogy mindig legyen mit emlegetni vele kapcsolatban.

Csalfa utakon

Timberlake 2007-ben találkozott először Jessica Biellel, és a románcuk álomszernek tűnt. Aztán 2010-ben a színésznő kiadta az útját, mert kiderült, hogy Timberlake összemelegedett Olivia Munn színésznővel a Social Network – A közösségi háló promózása közben. Munn nem tudott arról, hogy Justin foglalt lenne, de amikor rájött, azonnal véget vetett a viszonynak. Az énekes tagadta, hogy belebonyolódott volna egy afférba, de sokat elárul a helyzetről, hogy Biel a pletyka kirobbanása után elköszönt Timberlake-től.

Néhány hónap szünet következett, mielőtt ismét egymásra találtak, és a történtek ellenére egy évvel később, 2012-ben kimondták a boldogító igent. Ez követően úgy tűnt, sikerült a múltat maguk mögött hagyni, gyermekük született, ők voltak az egyik legszebb pár Hollywoodban. Mint kiderült, ez csak a látszat volt, a vér nem vált vízzé.

2019-ben Timberlake ismét a média tűz alá került, amikor lefotózták New Orleansban, ami kézenfogva vacsorázott Alisha Wainwrighttal. A jelentések szerint az énekes részeg volt, és a jegygyűrűjét sem viselte. Hogy pontosan mi történt, valószínűleg csak az érintettek tudják, viszont az eset után nem sokkal nyilvános bocsánatkérés következett Timberlake részéről.

Alisha Wainwright és Justin Timberlake egy erkélyen ülve, a középső fotón egymás kezét fogva (Fotó: Profimedia)

Amennyire csak tudom, távol tartom magam a pletykáktól, de most úgy érzem, hogy a szeretteim érdekében muszáj a híresztelésekre reagálnom. Néhány héttel ezelőtt az ítélőképességem súlyosan megingott, de szeretném tisztázni, hogy semmi sem történt köztem és a kolléganőm között. Túl sokat ittam aznap este, és már megbántam a viselkedésem. Jobban kellett volna tudnom. Ez nem az a példa, amit a fiamnak szeretnék mutatni. Elnézést kérek a csodálatos feleségemtől és a családomtól, amiért ilyen kínos helyzetbe hoztam őket, arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb férj és apa legyek. Ez nem azt mutatja.”

Egy jó asszony mindent megbocsájt?

A bocsánatkérés őszintének hangzott, de a történtek után az egész világ az kezdte találgatni: mikor telik be a pohár Bielnél? A sajtó abban az évben rengeteget cikkezett arról, hogy a házasságuk már csak egy hajszálon függ, mégis sikerült összetartaniuk. Azonban az egész helyzet olyan, mint amikor újabb és újabb köveket dobnak a fodrozódó víztükörbe: egyre csak gerjeszti magát. A Britney-féle botránykönyv, és a mostani letartóztatás újra felveti a kérdést, hogy miért tart ki a férje mellett? A The Sunnak nyilatkozó forrás szerint nagyon egyszerű: a szerelem az oka.

Jessica Biel és Justin Timberlake (Fotó: Profimedia)

Jessica imádja Justint. Kétségbeesetten vágyik arra, hogy ez a házasság örökké boldog legyen, és azok a szerelmes szelfik, amelyeket posztol, szívből fakadnak.

De vajon ez elég a holtomiglan-holtodiglanhoz?

Meglátjuk.

Forrás: 1, 2, 3

Exit mobile version