Lánya ikertestvére is lehetett volna fiatalon Magda Schneider, a Sissi filmek Ludovikája

F. B. | 2024. Augusztus 14.
Bár Romy Schneider nevét az egész világ ismeri, kevesen tudják, hogy Ludovika szerepét édesanyja alakította, aki fiatalon megszólalásig hasonlított lányára.

Magda Schneider 1909. május 17-én látta meg a napvilágot, neve pedig a mai napig sokak számára ismerős lehet az ikonikussá vált Sissi filmekből, ahol lánya, Romy Schneider édesanyját, Ludovika hercegnőt alakította a filmsorozatban.

Magdalena Schneider gyermekként katolikus leányintézetben nőtt fel, évekkel később kereskedelmi főiskolát végzett, ám az élet végül mégis a színészi pálya felé sodorta a tehetséges művésznőt. Karrierjét a híres rendező Ernst Marischka indította el igazán, aki 1930-ban meghívta a bécsi Theatre an der Wien színházba.

Férjét, Wolf Albach-Rettynt egy 1933-as forgatás során ismerte meg, házasságukból pedig két gyermekük is született: leányuk Rosemarie Magdalena, Romy (ismertebb nevén Romy Schneider) és fiuk Wolf-Dieter. A férfitól azonban 1945-ben elvált és utána még kétszer is kimondta a boldogító igent. 

A színésznő kora egyik hatalmas ikonjának számított, Adolf Hitler is rajongott érte, akinek villájában hosszasan vendégeskedett is a második világháború alatt. A második világháború befejezte után Hitlerrel való barátsága miatt megrekedt a karrierje, azonban 1948-tól kezdve újra elkezdte foglalkoztatni a filmes világ. 

A történelembe úgy jegyezte be a nevét, mint a filmbéli Sissi császárné édesanyja, azonban érdekesség, hogy lányával nem csak a három klasszikusnak számító filmet forgatták együtt, hanem azon kívül még másik négy filmet is. 

Magda 1996-ban halt meg házában Schönauban, Berchtesgaden mellett, Bajorországban.

Íme néhány fotó, a fiatal Magda Schneiderről, aki akár lánya ikertestvérének is elment volna fiatalkorában!

GettyImages-545336555

Magda Schneider karakteres arcvonásait lánya, Romy Schneider is megörökölte. (Fotó: Getty Images)

GettyImages-545350731

Fiatalon számos népszerű film sztárja volt, az egyik leggyönyörűbb nőnek tartották. (Fotó: Gregor Harlip/ Getty Images)

GettyImages-545653311

Lánya egyértelműen édesanyjától örökölte a szépségét. (Fotó: Getty Images)

GettyImages-545650811

Nem csak szépségét, de tehetségét is tőle örökölte a Sissi filmek Erzsébet császárnéja. (Fotó: Getty Images)

Via

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version