A lány a szomszédból sztereotípiája: így festett anno Farkasházi Réka

D. A. | 2024. Augusztus 16.
47. születésnapját ünnepli ma Farkasházi Réka, aki alig volt nagykorú, amikor megkapta Mónika szerepét a Barátok köztben.

Farkasházi Réka nem színészdinasztiába született bele, ennek ellenére mégis hamar a képernyőn találta magát. 1994-ben, 17 évesen debütált az Ébredés című filmben, és miután leérettségizett, egyenesen a Gór Nagy Mária Színitanodába vitte az útja. Több kisebb szerepben is láthattuk őt – többek között a Família Kft-ben is –, mire Kertész Mónika karakterét rá osztották a Barátok köztben, akkor azonban az ország egy csapásra megismerte a nevét.

Farkasházi Réka akkor és most

Réka öt évig volt a széria szereplője (valójában nyolc, ugyanis rövidebb időkre még ezek után is visszatért), de első gyermeke születése után inkább a család került nála fókuszba. Ezt követően annyi mindenbe belekóstolt, hogy felsorolni is nehéz lenne mindent – könyvírás, gyerekdalok készítése, műsorvezetés, színházi szerepek, szinkronizálás. Egyetlen percet sem hagyott kárba veszni.

A színésznő 47 évesen valószínűleg teljes elégedettséggel tekint vissza az életére, mi pedig egy galérián keresztül mutatjuk be, honnan hová jutott.  

Farkasházi Réka a Barátok köztben

A Barátok közt kezdetekor, 1998-ban még csak 21 éves volt. (Fotó: Fotocentral/x Archívum Story-Best)

Farkasházy Réka esküvője

Férjével, Sárközy Bencével 2001-ben kötött házasságot, és három gyereket nevelnek. (Fotó: Fotocentral/Steindl Gabriella)

Farkasházi Réka a Barátok közt után

Olyan, mintha semennyi idő nem telt volna el az előző képek óta, pedig ez már azután készült, hogy ott hagyta a Mátyás király teret 2003-ban. (Fotó: Fotocentral/Németh Gabriella)

Farkasházi Réka fellépésen

2005-ben megjelent Samunadrág című gyereklemeze, amelyen Kukorelly Endre megzenésített verseit énekelte. 2006 óta pedig a Tintanyúl zenekarral járják az országot a gyerekek nagy örömére. (Fotó: Fotocentral/Gálos Mihály Samu)

Farkasházi Réka és Angyal András a Szombat esti lázban

2006-ban a Szombat esti láz 2. szériájában Angyal András mellett azt is megmutatta, hogy a tánctehetségére is méltán büszke lehet. (Fotó: Fotocentral/Tóth Beáta)

Farkasházi Réka a Reggeliben

2012-ben a Reggeliben vendég-műsorvezetőként is kipróbálta magát. (Fotó: RTL Sajtóklub)

Farkasházi Réka és Gubás Gabi

Ugyanebben az évben Gubás Gabival elindították az Anyakanyar nevet viselő weboldalukat, szülőknek. (Fotó: Fotocentral/Németh Gabriella)

Farkasházi Réka a Keresztanyuban

Azért a színészkedéssel sem hagyott fel, 2022-ben a Keresztanyuban láthatta őt a nagyközönség. (Fotó: RTL Sajtóklub)

Farkasházi Réka közeli

A Dancing with the Stars – Mindenki táncol negyedik évadának felvételén, ezúttal csak nézőként. (Fotó: Fotocentral/Trenka Attila)

A 46 éves sztár legalább tíz évet letagadhatna. (Fotó: Fotocentral/Schumy Csaba)

A 46 éves sztár legalább tíz évet letagadhatna. (Fotó: Fotocentral/Schumy Csaba)

 

Exit mobile version