Sztárok

Van élet a Barátok közt után: egykor naponta láttad őket, aztán nagyot fordult a világ

Hosszabb vagy rövidebb időre mind-mind részesei voltak a 21 éves Barátok köztnek. Nézzük, mi történt velük azóta, hogy nem láthatjuk őket a sorozatban.

Lekerül az RTL főműsoridejéről a Barátok közt. A közönség az 1998-as indulás óta esténként láthatta a legújabb részt, szeptember 2-ától azonban késő délután, negyed hat körül, illetve késő este kerül adásba a sorozat, mivel a Love Island című új párkeresős realityműsort adja majd a csatorna az este kilenc órai főműsoridőben. 

A sorozat rajongói felháborodtak, ez világosan látszik a bejelentésre érkezett nézői reakciókból – és érthető is, ha ez a fordulat sokakat meglepett, hiszen 21 év, az mégis csak 21 év. A változás ugyanakkor mindig is együtt járt a sorozattal. Emlékszel még például a fodrász Évire, a focista Csabára, Csurgó Pistára, a Hoffer famíliára vagy Kertész Mónikára? Most, hogy újabb alapszereplő, vagyis a Berényi Mikit alakító Szőke Zoltán is távozik a képernyőről és így a magyar családok nappalijából, ideje megnézni, hogy mihez kezdtek az életükkel azok a színészek, akik így vagy úgy, de elbúcsúztak a sorozattól. 

Kinizsi Ottó (Balassa Imre) és Deutsch Anita (Szilágyi Andrea)

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó (Fotó: TV2 Sajtószoba)

A Deutsch Anita által alakított Szilágyi Andrea éveken keresztül vezette a híres Rózsa presszót, majd szerelem szövődött közte és Bartha Zsolt között. Az Andreát alakító színésznő több mint tíz éve intett búcsút a sorozatnak. Igaz, néhány villámlátogatásra visszatért, de hosszabb vendégeskedésre csak 2018-ban, a sorozat 20. születésnapján került sor, amikor a színésznő több hónapig forgatott a stábbal.

Anita a régi forgatások alatt ismerte meg Kinizsi Ottót, aki Balassa Imrét alakította. Két éve jártak együtt, amikor a férfi 2004-ben oltár elé vezette szerelmét, és a szerelmükből két gyerek is született, Emma, aki jövőre már 15 éves lesz, és Hanni, aki kilencéves. Anita és Ottó idén ünneplik a tizenötödik házassági évfordulójukat, tavaly pedig úgy nyilatkoztak a HOT magazinnak, hogy nagyon szeretnének még egy harmadik gyereket is. Anita egyébként színházban és művészeti vezetőként is dolgozik, míg Ottó, aki 2010-től nem látható színészként a sorozatban, ma már rendezőként aktív – olyan produkciók stáblistáján láthattuk, mint a Barátok közt vagy az Oltári csajok.

Halász Gábor (Hoffer Misi)

Halász Gábor (Fotó: smagpictures.com/Birton Szabolcs)

A Hoffer családnak viszonylag kevés idő jutott a Barátok köztben, az 1998-as indulás után 4 évvel már ki is költöztették őket a sorozatból. Ezután Halász Gábor és kolléganője, Konta Barbara a TV2-höz szerződtek, hogy a Lazac házigazdái legyenek, ám a reggeli műsorban nem tudtak a sorozathoz hasonló sikereket elérni: a produkció hamar leszerepelt.

Halász hátat is fordított a médiának, majd sok évvel később egy zalai település, Kiskutas polgármestere lett. Három évvel ezelőtt agyvérzést kapott, amiből szerencsésen felépült. Most 45 éves, több vidéki rádiót is vezetett az elmúlt években, a sajtóértesülések szerint idén tavasszal pedig a Rádió 1-hez szerződtették regionális vezetőként, ám ezt azóta sem erősítették meg.

Halász amúgy tavaly Konta Barbarával együtt visszatért a TV2-re, igaz, csak egy rövid epizód erejéig: a Pénzt vagy éveket! című vetélkedőben szerepeltek. Ami a színésznőt illeti, ő már kétgyerekes anyukaként mesélt az életéről, bár róla amúgy is valamivel többet tudtak a nézők, hiszen 2017-ben a Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorban is szerepelt a nagyobb lányával, és már várandósan. Előtte pedig 2013-ban láthattuk a tévében a Sportklub műsorvezetőjeként. 

Farkasházi Réka (Kertész Mónika)

Farkasházi Réka és lánya, Rebeka (Fotó: dfp.hu)

Magdi anyusnak és Vili bácsinak összesen három gyermeke született, a dörzsölt Géza, a nagyvilági Ildikó és a mindig kedves Mónika. A Mónikát alakító Farkasházi Réka 1998-tól 2005-ig volt állandó szereplő a sorozatban, de a karakter többször visszatért – igaz, 2014-ben és és 2015-ben már Huszárik Kata alakításában. Farkasházi Réka 2001-ben ment férjhez, azóta pedig három gyerek boldog anyukája: a legkisebb, Tamara tavaly született, középső gyereke, Rebeka tíz-, míg fia, Benjámin tizenöt éves. A sorozat után Farkasházi Réka színésznőként és énekesnőként dolgozott tovább, többször is nyert Fonogram-díjat, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar az egyik legfelkapottabb gyerekzenekar.

Akik önmagukat alakították

Emlékszel még, hogy kik azok a hírességek, akik szerepeltek az elmúlt 21 évben a sorozatban, és önmagukat alakították? Íme egy rövid lista a teljesség igénye nélkül:

  • Vágó István
  • Szellő István
  • Lola
  • Kótai Mihály
  • Jáksó László
  • Dukai Regina
  • Gyurta Dániel

Csifó Dorina (Temesvári Noémi)

Csifó Dorina a Justin, a hős lovag című 3D-s animációs film premierjén, 2013-ban (fotó: dfp.hu)

A 2000-es években négy évig szerepelt a sorozatban Csifó Dorina, de a szíve végül visszahúzta a színházba, így 2007-ben a búcsú mellett döntött. Karaktere, Noémi szerepét ezután egy másik színésznő vette át, míg ő meglovagolta a tinisztárként szerzett népszerűséget, és a színpadi munkák mellett énekesnőként is kipróbálta magát, közben pedig rengeteget szinkronizált. 2011-ben aztán Dorina megházasodott, és a következő évben világra hozta imádott kisfiát, Vincét, 2015-ben azonban a kapcsolat válással végződött. A színésznő idén ünnepli 31. születésnapját, manapság több gyerekdarabban is szerepel, és a Blikk tavalyi beszámolója szerint Vince valósággal imádja az előadásokat.

Zoltán Erika (Szabó Yvette)

Bizony, bizony, Zoltán Erika is feltűnt a sorozatban – igaz, nem volt alapszereplő, de 2000-ben jól felkavarta az állóvizet a Rózsa bisztróban; ha az emlékezetünk nem csal, akkor Zsolt karakterével került közelebbi kapcsolatba. Persze Erikát nem kell senkinek bemutatni. Az 57 éves énekesnő 1986 óta aktívan koncertezik, számos tévéműsorban szerepelt, köztük a A Nagy Duettben is, ahol Hajdú Péterből próbált meg kicsikarni legalább egy tiszta hangot. Nemrég pedig ismét a hírek középpontjába került, amikor Lotfi Begi, Dér Heni és Curtis feldolgozta az egyik leghíresebb számát, a Casanovát„Részemről a cél az volt, hogy készüljön végre egy Begi-mix az egyik slágeremből” – mondta ennek kapcsán a Reggeliben Zoltán Erika, aki azt is elárulta, hogy a dal kiválasztásától a végeredmény megszületéséig másfél év telt el.

Rába Tímea (Nyitrai Daniella)

Rába Tímea gyermekeivel, Márkkal, Noellel és Ninával, valamint unokájával, Nikosszal (Fotó: Olajos Piroska)

Ugye, hogy erre sem emlékeztetek? Pedig az 1991-es Miss Hungary második helyezettje is szerepelt a Barátok köztben még 2001 és 2003 között. Rába Tímea decemberben fogja ünnepelni az ötvenedik születésnapját, három gyereke született, 2018-ban pedig az első unokája is világra jött.

„Toltam a babakocsit, és sorra jöttek oda az anyukák, hogy jaj, de jó, hogy én is vállaltam még egyet, nem is tudták. Én azonban mondtam, hogy nem az enyém, csak nagymama vagyok” – mesélte tavasszal a Fókusznak Rába Tímea, aki az MSZP-s Tóbiás Józseffel él házasságban. A család tavaly ősszel Tenerifére költözött, amit fiuk betegségével magyaráztak, de júliusban úgy nyilatkoztak, hogy a dolog nem végleges, csak addig maradnak, amíg a gyerek egészségi állapota miatt szükséges.

Erdélyi Tímea és Szabó Erika (Mátyás Tilda)

Erdélyi Tímea és Szabó Erika (Fotó: Korponai Tamás/smagpictures.com)

Ó, ahogy az a drága Magdi anyus tudta mondani, hogy „Tildácska!” Nos, Tildácskából csak egy, őt alakító színésznőből azonban kettő is jutott nekünk. Az első Erdélyi Tímea volt, aki két évig játszotta a Kertész házaspár unokáját: ő 2008-ban lediplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, több színházban is játszott, majd a köztévé Hacktion című sorozatban vállalt szerepet. Ami pedig a magánéletét illeti, 2012-ben feleségül ment Szente Vajk színészhez, 2017-ben azonban arról lehetett hallani, hogy a házasságuk megromlott. Tímea nem nagyon beszél a magánéletéről, Peller Mariann műsorában idén januárban azonban kivételt tett, és elmondta, hogy padlóra került a válása után. Ez azonban mára már a múlt, a jelent pedig nemcsak a színház, hanem az RTL Klub is jelenti számára, a csatornához visszatérve ugyanis szerepelt a Drága örökösökben és A mi kis falunkban is.

A következő Tildácska Szabó Erika volt, ő hat évig szerepelt a sorozatban. Erika tizennyolc volt, amikor beköltözött a nappalinkba Tildaként, ám nem sokat változott azóta. A most 34 éves színésznő 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, jelenleg a Thália Színház társulatának tagja, illetve a köztévén futó Balatoni nyár egyik műsorvezetője. Szenvedélye a bodyart testmozgás, a magánéletéről ezt leszámítva azonban ritkán lehet olvasni – mondjuk esküvői ruhában már láthattunk, bár az egy forgatáson történt.

Nosztalgiakörünk végére pedig íme a Barátok közt első része

A Barátok közt 21 év alatt rengeteg intrikát, szerelmet, drámát, barátságot, békülést és nagy összeveszést adott a nézőknek. Ki hosszabb, ki rövidebb ideig maradt a Mátyás király téren – hogy az emberek emlékében mennyire élnek ezek az általuk megformált karakterek, az már a játékuktól függ. Az első részt mindenesetre teljes pompájában fel tudjuk idézni, íme:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top