nlc.hu
Sztárok
Ezen a helyen helyezik végső nyugalomra Alain Delont

Ezen a helyen helyezik végső nyugalomra Alain Delont

A francia és európai filmművészet kiemelkedő alakja hosszas betegség után hunyt el egy franciaországi településen. Temetésére a napokban kerülhet sor.

88 éves korában elhunyt Alain Delon a Párizshoz közeli douchyi birtokán, augusztus 18-án reggel. A halálhírt a francia filmsztár három gyermeke (Alain Fabien, Anouchka és Anthony) tudatta.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

“Alain Fabien, Anouchka és Anthony, valamint (kutyája) Loubo nagy fájdalommal tudatják apjuk eltávozását. Békésen hunyt el Douchyban található otthonában három gyermeke és családja körében” – olvasható a család által közzétett nyilatkozatban, melyet az AFP francia hírügynökségnek küldtek.

A legendás színész temetéséről bár a család nem árult el pontos részletek, így is napvilágot látott néhány információ. Az biztos, hogy a színészt Douchy-Montcorbonban temetik el, abban a községben, ahol 1971 óta élt.

A francia BFMTV cikke alapján az Index azt írja, hogy a településen berepülési tilalmat is elrendeltek a színész halála miatt. Ennek értelmében repülővel, de még drónokkal sem lehet berepülni alacsony magasságban a község fölé. A tilalmat augusztus 21-én (szerdán) este 10 óráig rendelték el, így elképzelhető, hogy a mai napon kerül sor a temetésre, a pontos időpontot azonban nem közölte a család. 

Az elmúlt napokban egyébként rengeteg rajongó érkezett a településre, és sokan virágcsokrot is visznek, hogy elbúcsúzzanak a legendás francia színésztől. A helyszínről készült videót itt lehet megtekinteni:

Úgy tudni, a család azt is fontolgatja, hogy egy nyilvános búcsúztatót is tartanak majd a legendának, akinek életéről hosszabban ide kattintva tudhatsz meg többet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top