Így él most Laura Innes, a Vészhelyzet Weaver doktornője

nlc | 2024. Augusztus 22.
A színésznő, akit a pokróc stílusú Weaver doktornő szerepében ismertünk meg, már csak ritkán forgat és nyilvános eseményeken is csak elvétve jelenik meg.

Az 1957-ben született Laura Innes már gyerekként eldöntötte, hogy a színészi pályát választja. A Northwestern Egyetem színész szakán diplomázott, majd kőszínházakban kezdte pályafutását. A filmvásznon először 1978-ban, a Kirk Douglas főszereplésével készült Őrjöngés című thrillerben volt látható, egy kicsiny mellékszerepben. A nyolcvanas években párszor feltűnt tévés produkciókban, az áttörést azonban kétségkívül a Vészhelyzet című sorozat hozta el az akkor közel 40 éves színésznő számára. 

Kerry Weaver doktornő szerepében (Fotó: Chris Haston/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)

1995-től játszotta Kerry Weaver doktornő szerepét a kórházsorozatban, melynek egészen a 13. évadig állandó karaktere maradt. Összesen 249 epizódban volt látható, amivel a Carter doktort alakító Noah Wyle után a sorozat második legtöbb részben látható szereplő lett. Máig is ez a legismertebb alakítása. 

2021 októberében a Dana H című színdarab bemutatóján (Fotó: Bruce Glikas/Getty Images)

A színésznő a sorozat után is elsősorban televíziós filmekben és sorozatokban, valamint rövidfilmekben szerepelt. A színjátszás mellett rendezőként is számos produkcióban dolgozott. 

A 67 éves Laura Innes manapság inkább visszavonult életet él a kaliforniai Brentwoodban, elvétve jelenik meg a nyilvánosság előtt és csak ritkán forgat. Legutóbb a tavaly bemutatott, a Daughtering című rövidfilmben vállalt el egy szerepet. 

Kutyasétáltatás közben Brentwoodban, 2023-ban (Fotó: Profimedia)

A színésznő 1990 óta David Brisbin színész felesége. Két felnőtt gyermekük van: a vér szerinti fiuk, Cal, valamint örökbe fogadott lányuk, Mia. 

Exit mobile version