nlc.hu
Sztárok

Már 63 éves Laura Innes, a Vészhelyzet Weaver doktornője

Már 63 éves Laura Innes, a Vészhelyzet Weaver doktornője – így néz ki ma a színésznő

A 63 éves Laura Innes legemlékeztesebb szerepe kétségkívül a vészhelyzet Kerry Weaver doktornője volt. Így néz ki ma a színésznő...

Laura Innes 1957-ben, Michiganben született egy hatgyermekes család legfiatalabb lányaként. Édesapja gyerekként gyakran vitte színházba, ekkor határozta el, hogy színjátszással szeretne foglalkozni. A  Northwestern Egyetemen szerzett színész diplomát, karrierjét a chicagói Googman Színházban kezdte, később más kőszínházakban is dolgozott. A filmvásznon az 1978-as, Kirk Douglas főszereplésével készült Őrjöngés című thrillerben debütált, igaz, csak egy egészen aprócska szerepben. A nyolcvanas években feltűnt két tévéfilmben, 1991-ben pedig egy rövid életű sitcomban, a The Stiller and Meara Show-ban játszott.

A nagy áttörést végül a Vészhelyzet hozta el az akkor 38 éves színésznő számára: 1995-től, a harmadik évadtól alakította Dr. Kerry Weaver szerepét. Egészen a 13. évadig állandó szereplő maradt, majd a befejező szezonban, két rész erejéig visszatért. Összesen 249 epizódban volt látható, amivel a Carter doktort alakító Noah Wyle mögött a sorozat második legtöbb részben látható karaktere lett. Mint ismeretes, a karakter a sorozatban mankóval közlekedett, megformálása pedig – mint azt egy 2006-os interjújában elárulta – néhány év után már tényleges gerincbántalmakat okozott a színésznőnek. „Nagyon önazonosnak éreztem. Néha úgy éreztem, valóban szükségem van a mankóra” – fogalmazott akkor. A producerek végül úgy döntöttek, hogy beleírják a sorozatba Weaver doktornő csípőműtétjét, mely után nem kellett többé mankót használnia.

Laura Innes

Laura Innes a Vészhelyzetben és 2020-ban (Fotók: Getty Images)

A Vészhelyzet után is elsősorban a televíziózás világában maradt, bár hasonlóan jelentős szerepet azóta sem kapott. 2010-11-ben Az esemény, a következő évben az Awake, 2017-ben a Kolónia című sorozatban játszott, legutóbb pedig 2018 és 2020 között a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című szériában alakította Lynne Birkhead kormányzó figuráját.

Laura Innes

A színésznő egy jótékonysági felvonuláson 2011-ben (Fotó: Neilson Barnard/Getty Images)

A színésznő első vőlegényét a nyolcvanas évek elején meggyilkolták. 1988-ban feleségül ment David Brisbin színészhez, 1990-ben pedig megszületett a közös fiuk, Cal. Második gyermeküket, az akkor 1 éves Miát 2002-ben, Kínából fogadták örökbe. A színésznő számára évtizedek óta fontos a jótékonyság, a fogyatékkal élők közösségének elkötelezett szószólója, a Performers with Disabilities Committee nevű szervezet rendszeres támogatója. 

Idén április 22-én, a Föld Napja alkalából a Waterkeeper Alliance felkérésére virtuálisan újraegyesült a Vészhelyzet egykori stábjának egy része. A találkozón a 63 éves Laura Innes mellett részt vett George Clooney (Doug Ross), Anthony Edwards (Mark Greene), Noah Wyle (John Carter), Gloria Reuben (Jeanie Boulet), Goran Višnjić (Luka Kovac), Ming-Na Wen (Jing-Mei Chen) CCH Pounder (Angela Hicks); Alex Kingston (Elizabeth Corday) és Julianna Margulies (Carol Hathaway) is. A kétórás műsorban a színészek felidézték a forgatásokkal kapcsolatos emlékeiket. Abban pedig mindannyian egyetértettek, hogy hatalmas és egyedülálló lehetőség volt számukra, hogy részesei lehettek a produkciónak. 

Így élnek ma a Vészhelyzet sztárjai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top