nlc.hu
Sztárok

Így él Eriq La Salle, a Vészhelyzet doktora

58 évesen is agglegény a Vészhelyzet Benton doktora, Eriq La Salle

A Vészhelyzet egykori Benton doktora, Eriq La Salle ma már ritkábban áll a kamera elé, inkább rendezőként és producerként tevékenykedik, a filmiparról pedig meglehetősen kritikus véleménye van.

Eriq La Salle a  New York Egyetem művészeti iskolájában szerzett diplomát 1984-ben, színészi pályafutását a Broadway és az off-Broadway színházaiban kezdte. 1985-től tévés produkciókban is szerepelt, 1989-ben pedig egy kisebb szerepben feltűnt az Amerikába jöttem című sikerfilmben is. 1994-ben aztán megkapta Peter Benton szerepét a Vészhelyzetben, mely meghozta számára a világhírt. A kórházsorozatban a 2002-ben bemutatott 8. évadig játszott, majd a befejező évadban három epizód erejéig visszatért, illetve a 15. évadban egy részt ő rendezett. A széria után főleg tévéfilmekben és sorozatokban kapott szerepeket, ám ezek jóval kisebb volumenű produkciók voltak, mint a Vészhelyzet.

Eriq La Salle Benton doktor szerepében és 2019-ben

Eriq La Salle Benton doktor szerepében és 2019-ben (Fotók: Getty Images)

Kritikus véleménye van

A színjátszás mellett rendezőként, illetve producerként is számos projektben közreműködött. Ő rendezte többek között az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály, a Lucifer és a CSI: New York-i helyszínelők több epizódját is, az elmúlt években pedig a Chicago P.D. című bűnügyi sorozat producereként és rendezőjeként dolgozott. A filmvásznon legutóbb a 2017-ben bemutatott, Hugh Jackman főszereplésével készült Logan – Farkas című akció-sci-fi-ben bukkant fel.

A filmiparról egyébként meglehetősen kritikus véleménye van, melynek rendszeresen hangot is ad.  „Úgy vélem, a filmgyártás, különösképp az amerikai, eldobható lett. Ez már nem is mozi, csupán filmkészítés” – fogalmazott egy interjújában. „Számomra nagyon fontos, hogy a közönség intelligenciáját bizonyos fokú tisztelettel kezeljük. A legtöbb hollywoodi film azonban ezt nem tartja tiszteletben” – fejtegette egy másik nyilatkozatában.

La Salle írással is foglalkozik, első regénye, a Laws of Depravity 2012-ben jelent meg.

Chicago P.D.

A Chicago P.D. stábjával (Fotó: Parrish Lewis/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)

Titkolja a magánéletét

A színész a magánéletéről soha nem beszélt nyilvánosan. A kilencvenes években egy Angela Johnson nevű nővel alkotott egy párt, akivel eljegyezték egymást és egy közös luxusnyaralót is vásároltak. A kapcsolatnak végül csúnya vége lett: a jegyesség felbontása után La Salle a bíróságon követelte vissza exétől az ingatlan árának felét. A későbbiekben a bulvárlapok sem tudtak érdemben kideríteni semmit a színész esetleges kapcsolatairól. Néhány éve egy interjújában annyit mondott, hogy egykori menyasszonya, Angela nagy hatással volt az életére és emiatt nem tudott többé más nőt igazán közel engedni magához. Ugyanott hozzátette: nem tervezi a nősülést. Ehhez azóta is tartotta magát, ugyanis az 58 éves művész ma is agglegény

Így élnek ma a Vészhelyzet sztárjai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top