nlc.hu
Sztárok

Aqua együttes énekesnőjének gyerekei

Az Aqua együttes 47 éves énekesnőjének már felnőtt gyerekei vannak, de exférjeivel még mindig koncertezik

A Barbie Girl című szám dallama mellett a klip is mély nyomot hagyott bennünk, a felnőtt Barbie világ minden elemével. Az Aqua együttes énekesnője ma már 47 éves, de úgy tűnik, konzerválhatta magát – csakúgy, mint Barbie –, mert nem fog rajta az idő!

Az Aqua együttes Barbie Girl slágere már régóta nagykorú, idén már 24 éves(!), de ha nagy ritkán meghalljuk a rádióban, még ma is megmozdul rá a lábunk. Ha szerettük, azért, ha nem szerettük, meg azért, mert régen úgyis minden jobb volt.

A Barbie baba nem lehet szexi

A dán-norvég Aqua együttes a 90-es évek egyik legemlékezetesebb europop csapata volt: hangzásban és képi világban is eltértek a megszokottól. Igazán ismertté az 1997-es Barbie Girl című slágerükkel váltak, amit azóta sem tudunk feledni. De az Aquarium albumon voltak még olyan olyan gyöngyszemek is, mint a Doctor Jones, a Lollipop vagy a Turn back Time.

Habár az Aqua sikere kérészéletű volt, de annál hangosabb: az USA-ban éppúgy énekelték, hogy „Hello Ken”, mint a világ túlsó végén, Ausztráliában, vagy éppen Japánban. Az erős szexuális felhanggal bíró slágert a Mattel játékgyártó sem hagyta figyelmen kívül, és 2000-ben pert indított az együttes ellen, miszerint az Aqua rontja a baba hírnevét.

Az Agua szerelmi háromszöge

Az Aqua énekesnője a norvég származású Lene Nystrom, aki az élő Barbie babát testesítette meg – tény, egy cseppet újragondolt formában. Már tizenéves korában tudta, hogy a show-biznisz az ő terepe, de sok mindenben kipróbálta magát: bárban csaposként éppúgy dolgozott, mint modellként vagy műsorvezetőként.

1994-ben épp egy tengerjáró hajón énekelt, és valószínű élete legjobb döntésének tartja azóta is, hogy elvállalta a munkát, ugyanis ennek az útnak köszönheti hírnevét is. Itt fedezte René Dif, az Aqua – akkoriban még Joyspeed néven futó – tagja, aki szintén a hajón utazott, és ő hívta meg Lenét a zenekarba. De a kapcsoltuk nem csupán munkakapcsolat volt: megismerkedésüktől számítva 3 évig alkottak egy párt.

Az Aqua együttes, amikor a csúcson voltak

Lene a két exférje között, valamint a 4. Aqua taggal. Balról jobbra: René Dif, Lene Nystrom, Soren Rasted és Claus Norreen
(Fotó: Getty Images/Tim Roney)

Rene ezután Soren Rasteddel melegedett össze, az együttes hidrogénszőke tagjával, akivel végül 2001-ben össze is házasodtak. Ez a szerelem már tartósabbnak mutatkozott, két gyerekük született, a most 16 éves India és a 15 éves Billy. De ez a frigy sem tartott örökké, 16 év után, 2017-ben bejelentették a válásukat. Az biztos, hogy a gyerekek nagyon szerencsés géneket örököltek:

Az Aqua ma is koncertezik

A zenekar egészen 2001-ig ontotta magából a slágereket, majd amikor a 2000-es években az europop virágkora már leáldozóban volt, a csapat felbomlott. Lene szólókarrierbe kezdett, egészen más stílusú dalokat énekelt, de nem járt különösebben nagy sikerrel, egykori rajongói nem tartottak vele a stílusváltásban. Sem a slágerlistákon nem ért el említésre méltó helyezést, és a rádiók sem játszották a dalait.

Az énekesnő külseje azonban nem sokat változott az évek során. Úgy tűnik, hogy igénybe vett némi szépészeti beavatkozást, de az vesse rá az első követ, aki nem látott az ő arcánál statikusabbat a sztárvilágban. Az alakja pedig konkrétan olyan maradt, mint 20-as, 30-as évei idején. Mi legalábbis nem egy ötvenhez közeli nőt látunk a fotókon.

Rene Nystrom

Lene továbbra sem vesz vissza a megszokott merész stílusból (Fotó: Getty Images/ Dave Simpson/WireImage)

Ez a kép egészen friss, márciusi. 47 éves:

Az Aqua együttes többször újra egyesült: 2008-ban 4 évre, majd 2018-ban is, bár már nem az eredeti felállásban, pontosabban hiányosan. De azok, akik nosztalgiázni szeretnének, a mai napig jegyet válthatnak Aqua koncertre – és ahogyan a mellékelt ábra is mutatja, nem kevesen vannak, akik ezt meg is teszik.

Agua együttes koncertje
Megnézem
Összes kép (3)

A retró banda megpróbálja meghódítani a TikTokot is ilyen videókkal:

@aquadk

The acoustic song, u didn’t know u needed 😘 #zurückzurmusik #backtothe90s #aquadk @officialrenedif

♬ original sound - Aqua

Tudd meg, mi történt a többi sztárral, akik a 90-es években voltak igazán menők!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top