nlc.hu
Sztárok

Lady Gaga legnagyobb átváltozásai

Villantós popsztárból kifinomult díva – Lady Gaga 16 év alatt totál megváltozott

Lady Gaga mára minden szempontból legenda, legyen szó zenéről, filmről, vagy divatról, az énekesnő fényes csillag az égen.

Lady Gaga élete a zene: már négyéves korától kezdve zongorázik és 13 évesen írta az első saját dalát. De a zenei tehetségen túl a sikerhez kellett az is, hogy sokkolja a külsejével a közönséget. 2005-ben kezdte tudatosan építeni a karrierjét, 2009-ben már mindenki róla beszélt, amit nagyban köszönhet a ruhatárának is: a fellépő- és alkalmi ruhái már külön fogalomnak számítanak. Láthattuk bohócnak öltözve vagy épp alig ruhában, de a nyers húsból készült ruhája volt talán a legextrémebb az elmúlt évek alatt. Mindehhez olyan magas cipőtalpakon egyensúlyoz, hogy az kitenne még egy embert.

Az extrém megjelenésből csak 2014-ben vett vissza egy kicsit és indult el a letisztultabb külső felé, amelyet így magyarázott meg Oprah műsorában: „Azt akartam, hogy figyeljenek rám. Ezzel értem el. Most pedig, hogy már figyelnek, jóra használom a figyelmet, a mentális egészség fontosságának kimondására. (…) Tinikoromban sokat cikiztek a suliban, kinevettek azért is, amiért zenész akartam lenni. Egyedül éreztem magamat. Gagát azért kreáltam, mert szerettem volna szuperhős lenni. Szerettem volna erős lenni és magabiztos, ami akkor nem voltam. És a végén azzá váltam. Ma már a világ figyel rám, és felelősségem van, így nem a bulvárhírekkel foglalkozom, hanem azzal, hogy egy jó ügyet előremozdítsak, megmutassam a víziómat.”

Ilyen volt Lady Gaga 2005-ben

Lady Gaga 2005-ben és idén májusban (Kép: Getty Images)

Nem véletlen, hogy Lady Gaga zenéje és öltözködési stílusa így összeforrt és a kettővel együtt érte el a sikereit, a saját bevallása szerint a ruhák kellenek ahhoz is, hogy megszülessenek a dalai: „Amikor zenét írok, mindig arra gondolok, milyen ruhában akarom majd előadni. A célom a mindent összefogó előadó művészet, a divat összeolvasztása a zenével. (…) Azt akarom hogy a vizuális hatás mindig olyan erős legyen, hogy a rajongók meg akarják enni, ízlelni, nyalni minden egyes részünket” – nyilatkozta az énekesnő karrierje elején.

Ilyen volt Lady Gaga 2007-ben
Megnézem
Összes kép (7)

A zenén túl Lady Gaga példaértékű munkát végez a társadalmi egyenlőtlenségek, diszkrimináció felszámolásáért, politizál, és 2011-ben édesanyjával együtt létrehozta a Born This Way Alapítványt, melynek fő célja az ifjúság inspirálása, védelme és egy kedvesebb világ létrehozása a melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzneműek és minden megfélemlített és terrorizált fiatal számára. Az énekesnő ezt az ügyet teljes mértékben a magáénak érzi, mint idén kiderült, azért is, mert 19 évesen megerőszakolta egy zenei producer, utána pedig még hónapokon át bántalmazta, bezárta egy stúdióba és terhesen kidobta végül az utcára – mesélte el Lady Gaga könnyek között az énekesnő Oprah Winfrey és Harry herceg közös The Me You Can’t See című műsorában. A bántalmazás miatt sokáig pánikrohamok gyötörték Lady Gagát, sőt, az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatta, és csak később jött rá, hogy ami vele történt, az erőszak volt. Két és fél évig tartott, amíg feldolgozta a traumát, és a szívén viseli minden áldozat sorsát.

Lady Gaga színészként is aktív és sikeres, leghíresebb filmje a 2018-as Csillag születik, melynek során össze is hozták Bradley Cooperrel, mert olyan hitelesen adták elő a szerepüket, hogy csak úgy izzott köztük a levegő a filmvásznon. Idén pedig az énekesnő Ridley Scott új, House of Gucci című életrajzi-bűnügyi filmjében játszik főszerepet olyan nagy színészekkel együtt, mint Al Pacino, Jared Leto vagy Jeremy Irons.

Ha te magad, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top