nlc.hu
Sztárok
Sváby András a Viasat3-on debütál: „Az én álmom az, hogy szenvedjünk a vágóasztalon!”

Sváby András a Viasat3-on debütál: „Az én álmom az, hogy szenvedjünk a vágóasztalon!”

Egy exkluzív beszélgetés keretében mesélt lapunknak a műsorvezető arról, hogy mit szól azokhoz az új kihívásokhoz, amely legújabb műsorában találja meg őt.

Rengeteg izgalmas saját gyártású műsorral indul az őszi szezon a Viasat3-on, Kovács András Péter és Osváth Zsolt mellett Sváby András is egy rendhagyó, új formátummal jelentkezik majd a nézőknek a csatornán.

Fotó: RTL / Sajtóklub

Fotó: RTL / Sajtóklub

Október 7-én 21:00-kor indul ugyanis Sváby András vezetésével az Útközben elmeséled című műsor, amely formátumában a road movie és a talkshow ötvözete. Az Útközben elmeséled lényege, hogy a műsorvezető, kutyája és vendége útnak indulnak egy lakóautóval, hogy két teljes napot töltsenek el együtt. A kiruccanás folyamán különleges, az adott hírességnek fontos helyekre is eljutnak, Sváby András pedig igyekszik olyan részleteket is megtudni sztárvendégei életéből, amelyek eddig a nagyközönség előtt még ismeretlenek voltak. 

„Nagyon várom már forgatásokat, mert lesznek olyan vendégek benne, akiket ismerek már korábbról és közelebbi barátaim, illetve lesznek olyanok is, akikkel nem volt még személyes kapcsolatom. Annyit megsúghatok, hogy egy olyan híresség is a vendégem lesz, akinek már jó ideje nagyon sok néző kíváncsi már egy napjára. Azonban mindegyiküknek egytől-egyig örülök, mert nagyon érdekes személyiségek érkeznek majd hozzám” – árulta el a műsorvezető a Viasat3 sajtóreggelijén.

Kiderülnek a titkok

András megosztotta, hogy a műsorában nagyon gondosan megválasztott, a formátumhoz is illő vendégek kapnak majd helyet, melyek közül néhányról már le is hullt a lepel. Így az már biztos, hogy Rubint Réka, Kajdi Csaba “Cyla” , Szabó Győző, vagy éppen Szilágyi Liliána is a vendége lesz.

„Nyilván vannak olyan témák és kérdések, amelyek megkerülhetetlenek egy-egy személy esetében. De én a Liliánával például nem az abuzálási ügyéről akarok beszélni két napon keresztül, és Szabó Győző küzdelmét a drogokkal is már biztosan mindenki ismeri. Én inkább azokra a történetekre koncentrálok majd, amelyek eddig még nem derültek ki az adott hírességekről” – tette hozzá a műsorvezető.

Nem lesz fenékig tejfel

Érdekesség, hogy a műsorvezető és vendége a kirándulásra nem visznek magukkal semmilyen kütyüt, hogy kizárólag magukra, a baráti, mély beszélgetésekre és az előttük álló kalandra tudjanak majd koncentrálni.

„Nekem is egy nagy kihívás lesz ez, mert nagyjából telefonfüggőnek nevezhetem magamat. Teljesen rá vagyok függve a nézettségi adatokra” – mondta nevetve. – „A forgatás során viszont elzárjuk a mobilokat, így két napig semmilyen hírt nem kapok majd se a többi munkám, se pedig a családom felől. De muszáj tartanom magam ehhez, mert ez a formátum egyik legszigorúbb előírása, ugyanis fontos, hogy az ember a jelenben legyen, ne pedig az online térben.” – fogalmazta meg a műsorvezető, akinek nem a telefonmentesség lesz az egyetlen nehézség a műsor forgatása során:

Soha életemben nem vezettem még lakóautót, ez is egy nagy kihívás lesz nekem. Bár kipróbáltam már a teaser forgatásán, hogy hogyan kell vezetni, de nincsen benne tolatóradar, így biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgom. És mivel telefon se lesz nálam, így GPS sem lesz nálam. Csak remélni tudom, hogy nem fogunk nagyon eltévedni.

Fotó: Viasat3

Fotó: Viasat3

Új kihívás

András azt is elárulta, hogy bár nem kereste a lehetőséget egy újabb műsorra, mert jól érezte magát a bőrében, azonban amikor megkeresték ezzel a lehetőséggel, már két mondat után tudta, hogy el fogja vállalni a felkérést.

Ez nem egy „sima” autós interjúzós műsor lesz, ugyanis nagyon érdekes helyszínekre is elviszem majd a vendégeimet. Tehát nem csak a kocsiban fogok velük beszélgetni. Lesz olyan például, akit gyermekkorának az egyik meghatározó helyszínére viszem majd el, illetve aki nyitott rá, azt majd szívesen kimozdítom valamilyen programmal a komfortzónáján kívül is. Meglepetésekből tehát nem lesz hiány a műsorban, legyen szó akár személyekről, szituációkról vagy helyzetekről.

Nem hagyja ott az ATV-t

Sváby András neve az elmúlt időszakból az ATV-n futó, nagy népszerűségnem örvendő Heti Napló című műsor miatt lehet mindenki számára ismerős. A műsorvezető kifejtette, hogy mielőtt bárki arra gondolna, hogy otthagyja a csatornáját szó sincs erről, ugyanis az ATV vezetősége is támogatta abban, hogy kipróbálja magát ebben a kivételes formátumban, így hát nemes egyszerűséggel fogalmazva „kölcsönadták” őt.

„Hogy itt vagyok az nem azt jelenti, hogy én a mostani csatornámmal szakítottam volna. Ugyanolyan erős az együttműködésünk, engem csupán „kiengedtek” erre a műsorra. Jó érzéssel engedtek el, ugyanis az ATV vezetősége is azt látja, hogy egy olyan területen próbálhatom ki magamat ezzel a műsorral, ami oda-vissza erősíti mind a két csatornát. És talán engem is.”

Igazán különleges formátum

Mint már fentebb utaltunk is rá, az Az Útközben elmeséled című műsor sok mindennek az ötvözete. Lesz benne mély interjú, utazás, főzés, poénkodás és összezárás. A nézők így legalább 4-5 műsor ötvözetét láthatják majd, de Sváby szerint ettől lesz igazán különleges.

Az én álmom személy szerint az, hogy szenvedjünk a vágóasztalon! Ha ugyanis sok a jó anyag, akkor baromi nehéz lesz majd egy órában mindent megmutatni.

– mondta nevetve, majd hozzátette, hogy egy utómunkálat akár 3-4 napot is igénybe vehet egy-egy forgatás után.

„Az elmúlt évtizedekben bár már megszoktam, hogy saját magamat szerkesztem, most mégis rengeteg segítséget kaptam a műsorgyártó cégtől (ami az Ufa Magyarország – a szerk.) és a Viasat3-tól, úgy is fogalmazhatnám, hogy „kézben tartanak”. Ez pedig egy egészen új és furcsa élmény számomra is. De nagyon jó csapatot kaptam, így biztos vagyok benne, hogy sok kreatív ember csodát fog majd tenni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top