nlc.hu
Sztárok
Ábel Anita véleménye a Madách Gimnáziumról és a mobilokról

Ábel Anita: „Szülőként is azt gondolom, hogy hülyeség a rendelet”

Szigorú kritikát fogalmazott meg a Madách Gimnázium egykori diákjaként Ábel Anita színész.

Az erzsébetvárosi Madách Imre Gimnázium tanárai a tanév kezdete előtt három munkanappal megdöbbentek Mészáros Csaba igazgató leváltása miatt, több tüntetés is lesz mellette.  Mészáros 2000 óta vezette az intézményt.

„Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt” – írta Belügyminisztérium. Az igazgató “bűne” az volt, hogy a nevelőtestülettel együtt kijelentette, hogy iskolájuk célja a digitális kultúra helyes használatára való nevelés, nem pedig a tiltás. Hozzátették, mivel bármilyen órán előfordulhat, hogy szükség van okoseszközre, életszerűtlen is lenne azok állandó beadása és kivétele. 

A Madách Imre Gimnázium egykori tanulója, Ábel Anita is megszólalt a mobilok kapcsán. „Ez azért vicc. Ja, nem… és nem azért, mert a volt iskolám. Egyébként az egyik legerősebb gimi, ahova olyan nehéz bekerülni, mint egy macskát fürdetni. Pedig a diákok használtak mobilt eddig, és mégse ment a tanulás rovására. Szülőként is azt gondolom, hogy hülyeség a rendelet. Komolyan, mi történik itt…” – írta Ábel Anita egy Insta-sztoriban.

Ábel Anita öregdiákként beszélt a Madách kirúgott igazgatójáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top