Toplista: Cameron Diaz 10 legjobb filmje

R. V. | 2024. Augusztus 30.
A ma születésnapos Cameron Diaz 31 éve meghatározó ikonja Hollywoodnak – még úgy is, hogy egy évtizede visszavonult. Most elhoztuk a 10 legjobb filmjét.

Ha Cameron Diazra gondolunk, a romantikus vígjátékok királynőjének státusza jut elsőként az eszünkbe. A ma 52 éves színésznő azonban ennél sokkal sokszínűbb filmográfiát tudhat magáénak az 1994-es A maszkban látott debütálásától a 2014-es visszavonulása előtti utolsó, Annie című filmjéig. 

Most, a születésnapja alkalmából összegyűjtöttük a top 10 legjobb filmjét. Ám mivel mi nem tudtunk volna objektíven válogatni, ezért úgy döntöttünk, a kritikusok értékeléseit összegyűjtő Rotten Tomatoes oldalhoz fordulunk. Az alábbi galériában az ott legjobban teljesítő filmjeit láthatod.

Cameron Diaz 10 legjobb filmje

charlie angyalai nlc

Senkinek nem kell bemutatni ezeket a vagány kémnőket: a Charlie angyalai áll a 10. helyen 68 százalékos Rotten Tomatoes pontszámmal. (Fotó: Profimedia)

new york bandái nlc

Cameron Diazt egyszer rendezte Martin Scorsese, az pedig azonnal toplistás film lett: a New York bandái (amiben a színésznő a zsebtolvaj Jenny Everdeane-t alakítja), 73 százalékot ért el, ezzel a 9. helyünkön landolt. (Fotó: Profimedia)

álljon meg a nászmenet nlc

Ha az Álljon meg a nászmenet!-ben nem a kedves, elnéző, de magáért nagyon kemény kiállni tudó Kimberlynek szurkoltál, akkor lehet, hogy el kéne gondolkoznod azon, hogy Julia Roberts karakteréhez, Julianne-hez hasonlóan egy picit többet érzel a legjobb fiú barátod iránt. A keserédes romkom 74 százalékkal a 8. helyen áll. (Fotó: Profimedia)

egy cipőben nlc

A romkomok királynőjeként Diaznak nyilván több e műfajú filmje is helyet kapott a toplistán. 7. helyen áll például az Egy cipőben 74 százalékkal. (Fotó: Profimedia)

A nő ötször nlc

A nő ötször című antológiafilmben Diaz egy látássérült lányt alakít, akinek összetöri a szívét a kiszemelt fiú. A nő ötször 76 százalékot kapott a kritikusoktól, ami a hatodik helyre volt most elég. (Fotó: Profimedia)

a maszk nlc

Tudtad, hogy Cameron Diaz 21 évesen A maszkban debütált? Azonnal levette Hollywoodot a lábáról, így a vígjátékot a kritikusok 80 százalékra értékelték a Rotten Tomatoeson. Így A maszk az ötödik. (Fotó: Profimedia)

keresd a nőt nlc

Úgy néz ki, a Keresd a nőt! lett Cameron Diaz legjobbra értékelt romkomja: 84 százalékkal a 4. helyet szerezte meg.(Fotó: Profimedia)

shrek nlc

Imádjuk a Shreket, Fiona hercegnőt pedig Cameron Diaz tette olyan ikonikussá. A dobogó 3. fokán áll a maga 88 százalékával. (Fotó: Profimedia)

shrek 2 nlc

A Shreknél már csak a Shrek 2 sikerült jobban: a képen a Fiona jeleneteit rögzítő Cameron Diaz látható. A Shrek 2 89 százalékot kapott Rotten Tomatoeson, ezzel bebiztosítva az ezüstérmet.(Fotó: Profimedia)

A John Malkovich-menet nlc

94 százalékot kapott a A John Malkovich-menet, amiben Diaz is kapott egy mellékszerepet. Ezzel ez került a toplista első helyére. (Fotó: Profimedia)

via

Exit mobile version