nlc.hu
Sztárok
Őrület: a 100 méteres síkfutást is megnyerte a világcsúcstartó rúdugró, Armand Duplantis

Őrület: a 100 méteres síkfutást is megnyerte a világcsúcstartó rúdugró, Armand Duplantis

Nem akárhogy népszerűsítette az atlétikát a két legenda, akik csütörtök késő este egy hatalmas show keretében mérték össze gyorsaságukat.

Szeptember 4-én este, két atlétikai legenda mérte össze tudását a csütörtöki Gyémánt Liga forduló előtt a 100 méteres síkfutás számában. A rajtgéphez az az Armand Duplantis állt fel, aki az elmúlt években számos alkalommal újra és újra megdöntötte már saját világcsúcsát rúdugrásban, ellenfele pedig a szintén a számában, a 400 m gáton világrekorder, Karsten Warholm volt. 

Fotó: Daniela Porcelli/Getty Images

Fotó: Daniela Porcelli/Getty Images

Úgy tudni, a két sportoló már hónapok óta tervezte már az összecsapást, amelyre szerda este 21:30-kor került sor, Zürichben. A verseny előtt a gátfutó Warholm egyéni csúcsa 10.49, míg Duplantisé 10.57 volt. A két saját számukból kikacsintó atlétát számos legenda segítette a felkészülésben, hogy a legjobb formájukat nyújtsák majd az összecsapáson. 

A sprint egy hosszas felvezetést követően indult el, ám csalódást nem okozott: Duplantis végig vezetve, nagyon erős, 10.37-es idővel ért elsőként célba Warholm előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top