„Ebből a nyugdíjból sem lehetne megélni” – Nyertes Zsuzsa kifakadt

D. A. | 2024. Szeptember 12.
A színésznő azt mondja, részben azért dolgozik még mindig, mert a nyugdíjából nem lehet megélni. Persze nem kizárólag ez motiválja, hogy színpadra lépjen.

Bíró Ica 2023-ban mesélt arról, hogy a nyugdíja annyira kevés, hogy biztonsági őr munkát kellett vállalnia, hogy fenntartsa magát, és ezzel nincs egyedül. Most Nyertes ZsuzsaKiskegyed podcastjában fakadt ki, hogy a nyugdíj mellett dolgozni kényszerül, mert másképp nem tudja fenntartani magát.

Az én nyugdíjam százhetvenezer forint. De ezt a magas összeget csakis annak köszönhetem, hogy hosszú éveken át működött egy vállalkozásom, és abban az időben hatalmas összegű járulékokat fizettem. Hét éve elmentem előnyugdíjba, és ettől az évtől kezdve vagyok jogosult a teljes nyugdíjra” – árulta el. Hozzátette, tudja, hogy a többi színésznél azért magasabb összeget kap, ám még ez sem éri el a 2024-es átlagnyugdíjat, ami 231 ezer forint lenne.

Persze, ebből a nyugdíjból sem lehetne megélni, de én továbbra is ugyanúgy dolgozom, mint ezelőtt. Igaz, nemcsak az anyagiak miatt teszem, mert színpad nélkül el sem tudnám képzelni az életemet!

A színésznő 40 éve van a pályán, ugyanakkor még nem kapott szakmai elismerést a munkájáért, árulta el néhány éve. Cserébe a magánélete mesésen alakult: párjával, Gulyás Attilával fél évszázada együtt vannak, lányuk Zsuzsó pedig férjhez ment és már két unokával is megörvendeztette a színésznőt, aki nagyon élvezi a nagymama szerepet.

Exit mobile version