8 sztár, aki nyíltan beszélt arról, hogy terápiára járt

nlc | 2024. Szeptember 16.
Ezek a hírességek nem csináltak titkot belőle, hogy életük egy-egy nehezebb időszakában szakember segítségét vették igénybe.

Egy amerikai kutatás szerint tíz mentális problémával küzdő felnőtt emberből hat nem vesz igénybe szakértő segítséget, az ezzel járó társadalmi megbélyegzés vagy más specifikus tényező miatt. A most következő világsztárok azonban határozottan kiállnak a mentális egészség fontosságáért és arról is nyíltan beszéltek, hogy ők maguk is jártak vagy jelenleg is járnak terápiára

Selena Gomez

Selena Gomez hetente ötször jár terápiára. Úgynevezett dialektikus viselkedésterápiát végez, amely a kommunikáció és az éberség javítására összpontosít, miközben megtanít megbirkózni az érzelmi csúcspontokkal és mélypontokkal. (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones bipoláris zavara miatt fordult szakemberhez és másokat is erre ösztönöz. „Nem kell csendben szenvedni, és nem szégyen segítséget kérni” – mondta a színésznő. (Fotó: Phillip Faraone/Getty Images)

Kerry Washington

„Megtanulni szeretni önmagamat és a testemet, egy életen át tartó folyamat. De határozottan nem küzdök úgy, mint régen. A terápia segített felismernem, hogy talán rendben van, ha kommunikálom az érzéseimet” – nyilatkozta Kerry Washington. (Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

Harry Styles

Harry Styles egy interjújában arról beszélt, sokáig az az ember akart lenni, aki elmondhatja magáról, hogy nincs szüksége terápiára, végül azonban mégis belevágott és nem bánta meg. Azóta élettelibbnek érzi magát, mint valaha. (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Zendaya

„Ha valakinek van anyagi lehetősége, hogy terápiára járjon, azt javaslom, hogy tegye meg. Szerintem ez egy gyönyörű dolog. Nincs abban semmi rossz, ha dolgozol magadon, és olyanokkal közösen foglalkozol ezekkel a dolgokkal, akik segíthetnek neked, akikkel beszélgethetsz, de nem anyukád vagy hasonló” – fejtegette Zendaya egy interjújában. (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic)

Jennifer Aniston

„Tényleg sokat kihoztam a terápiából” – nyilatkozta 2021-ben Jennifer Aniston. A színésznő a tudatosságot és az öngondoskodást mindennapi rutinjává tette, a meditációtól a naplóíráson át a jógáig. (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic)

Harry herceg

„Jártam terápiára néhányszor és még annál is többször, de ez nagyszerű” – nyilatkozta a The Telegraphnak 2017-ben Harry herceg, aki a mentális egészséggel kapcsolatos tudatosság szószólója. (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Katy Perry

„Körülbelül öt éve járok terápiára, és azt hiszem, ez valóban hihetetlenül sokat segített a mentális egészségemen. És tényleg csodálatos dolog beszélni valakivel, aki nem ítél el” – fogalmazott Katy Perry egy 2017-es rádióinterjújában. (Fotó: Steve Granitz/FilmMagic)

via

Exit mobile version