nlc.hu
Sztárok
Bányai Kelemen Barna és Almás Kitti beszélgetése

Bányai Kelemen Barna: „Ahogyan teltek-múltak az évek, egyre lejjebb adtam”

A színész a bakancslistás terveiről mesélt Almási Kittinek, ahol többek között azt is elárulta, miért adott a listán szereplő dolgokból lejjebb.
Bányai Kelemen Barna

November végén kerül a mozikba a Futni mentem című film, ami egy családfőről, és az ő bakancslistás örökségéről szól, melynek utolsó pontja egy futóverseny, amit a felesége és a lányai terveznek teljesíteni. A film és a bakancslisták kapcsán korábban Ember Márk és dr. Almási Kitti beszélgetett, illetve a pszichológus Góg Anikó olimpikonnal is készített egy rövid interjút a témában.

Ezúttal a film egyik szereplőjét, Bányai Kelemen Barnát kérdezte.

Éld meg a pillanatot!

A rohanó hétköznapokban sajnos hajlamosak vagyunk figyelmen kívül az apró kedvességeket, örömöket, pillanatokat. Még a mindfulness népszerűsége sem tudja ezt igazán kiküszöbölni, de az tény, hogy egyre többen ismerjük fel a pillanat fontosságát – Bányai Kelemen Barna ezt a gyerekein keresztül érzi a leginkább. „Nem lehet tudni azt, hogy mennyit vagyunk itt, mennyit vagyunk együtt. És ezt is picit most már – mióta gyerekeim vannak – tudatosan csinálom, hogy amikor elcsattannék, vagy amikor már nem bírom, akkor mindig eszembe jut, hogy ez hamarosan nem lesz. Nem tudom, mennyit vannak még velünk, aztán kirepülnek.

A színész azt mondja, ez az, ami visszahúzza a földre, és segít neki abban, hogy igenis megélje a pillanatot. Illetve a szeretet, ami a filmben is központi szerepet játszik, és a színész szerint érdemes inkább innen megközelíteni a mondanivalóját, hogy a szeretteink elvesztésének nem feltétlenül kell kizárólag az elmúlásról szólnia.

Mik az igazán fontos dolgok?

Ennek kapcsán felmerült az is, hogy melyek az igazán fontos, vagy ha úgy tetszik, bakancslistás tételek a színész életében, aki elárulta, egyre lejjebb ad ezekből. 

Mikor elkezdtem ezt a színházasdit, tele voltam reménnyel, tele voltam célokkal, amiből – nem panaszkodhatom, mert nagyon szép eredményeket értem el magamhoz képest – ahogyan teltek-múltak az évek, egyre lejjebb adtam.

A színész szerint az ember egy bizonyos pont után már nem feltétlenül ugyanazokkal a léptékekkel halad az életben. Ez persze nem jelenti, hogy ne haladna, csak lassabban, másképp, mert mások lesznek a prioritások, és a bakancslista is eszerint módosult. Egy biztos, hogy mint mindenki más, ő is szeretne világot látni. És hogy hová utazna? Az az interjúból kiderül:

Futni mentem november 21-től látható a magyar mozikban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top