nlc.hu
Sztárok
Büntetés mértéke Sallai Nóra kisfiának halála miatt

Ennyivel is megúszhatja a Sallai Nóra kisfiának halálát okozó sofőr

A kisfiú és édesanyja, Sallai Nóra szeptember végén, Alsónémedin szenvedett tragikus autóbalesetet.

Az ötéves kisfiú, Bende meghalt, miután az édesanyja, Sallai Nóra által vezetett autóban utazva súlyos közlekedési baleset részesei lettek.

Ennyivel megúszhatja a Sallai Nóra kisfiának halálát okozó sofőr

A tragédia kapcsán Puskás-Dallos Peti felindult posztot tett ki közösségi oldalára, a kommentek pedig egyre inkább arról szólnak, milyen büntetésre számíthat a baleset okozója. dr. Lichy József ügyvéd a Storynak elmondta:

„Jelen állás szerint egy ember halálát okozta a cselekmény, ennek a büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, azonban a másik személy esetében is biztosan bekövetkezett súlyos egészségromlás, ezt 1-3 évig rendeli büntetni a Btk. Mivel itt kétrendbeli cselekményről beszélünk, az eredeti büntetési tétel felső értéke halmazati büntetésként növekedni fog.”

A büntetési tételt az is befolyásolja, ha a minősítés – ne adja Isten – kétrendbeli halál okozásra módosulna. „Halmazati büntetésként a bíróság 1-7,5 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat. Ezt a bűncselekményt nem lehet megúszni felfüggesztett szabadságvesztéssel, gyakorlati tapasztalataim alapján 3-3,5 év környékén lehet majd a ténylegesen kiszabott szabadságvesztés mértéke ”– elemezte a helyzetet dr. Lichy, aki azt is elmondta, hogy a gondatlan cselekményeket enyhébb büntetési tételekkel sújtják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top