A Séfek Séfe legújabb évadában teljesen lesokkolódtak, amikor Ördög Nóra bejelentette számukra, hogy mi lesz a legújabb feladat a versenyben. A versenyzőket ugyanis olyan alapanyagok várták, amelyek láttán sokakban a hideg futkosott. Valakinek például boszorkányjelmezbe kellett bújnia, miközben friss vért szolgáltak fel alapanyagként, majd érkeztek a döglött állatok fejei.
Hogy miért is kellett mindez? A műsorban halloweeni adás volt, így a műsorvezetőnő tisztázta az aznapi szabályokat, melyek szerint: minden csapatnak szüksége lesz egy boszorkányra. Így hát egy versenyzőnek fel kellett vennie a boszorkányorrot, a boszorkánykalapot, majd egy seprűt is kapott a kezébe. A feladat megoldását pedig az is bonyolította, hogy főzés közben lehetőségük volt átkot is szórni ezeknek a versenyzőknek egy versenytársukra, ami tíz percig fejtette ki a hatását.
Ha ez még nem lenne elég izgalom egy főzéshez, egy másik csavarral is jelentkezett a műsorvezető, döbbenetes bejelentését pedig tátott szájjal fogadták. Hatvan perc után ugyanis Nóri bejelentette, hogy aznap friss vérrel is kell dolgozniuk, ráadásul 14 adag ételt kell előállniuk.
Rosszul vagyok tőle, a hideg futkos a hátamon, nem örülök neki…
– jelentette ki a fekete csapat egyik tagja döbbenetében.
És ha mindez nem lett volna elég, a műsorvezető újabb hátborzongató alapanyagot mutatott a többieknek, amelyet szintén bele kellett illeszteni a menübe. Döglött állatok fejei érkeztek a futószalagon: kakasfej, halfej, kacsafej nyakkal együtt, birkafej, sertésfej és borjúfej nyelvvel.
Imádják a nézők a formátumot
Október 14-től indult útnak a műsor hatodik évada Ördög Nórával, Wolf Andrással, Krausz Gáborral és Vomberg Frigyessel. A jól összeszokott négyeshez ismét amatőr és profi szakácsok érkeznek a stúdióba, akik igyekeznek meggyőzni a 3 profi Séfet, hogy igenis helyük van a csapatukban.
Drámai, küzdelmes és szórakoztató: talán így lehetne összefoglalni néhány szóban a Séfek Séfe új szériáját. A játékosok már sokkal tudatosabban készültek a műsorra, az előző évadokból ismerik a Séfek ízlését, sokan nem bízták a véletlenre az étel választást. Az amatőrökben minden eddiginél nagyobb a bizonyítási vágy, a profik pedig nem csak a Séfeknek, hanem a szakmának is szeretnének bizonyítani.
A tét óriási, a séfjelöltek mindent megtesznek azért, hogy kivívják a 3 profi elismerését. Krausz Gábornak eddig még nem sikerült nyernie, de ezúttal sem adja fel és bízik abban, hogy az ő csapatából kerül ki a végső győztes.