Krausz Gábor élete egy csapásra megváltozott, mikor megismerte szerelmét, Mikes Annát. A sztárséf legfrissebb interjújában azt is elárulta, hogy a főzés mellett egy új, közös hobbit is kialakítottak táncosnő kedvesével, méghozzá nem mást, mint az utazás szeretetét. Közös barangolásaik során azonban nemcsak a pihenésre és egymásra koncentráltak, hanem feltérképezik a meglátogatott országok gasztronómiai kincseit is.
„A kapcsolatunk elején mindketten rengeteget dolgoztunk, ami nem titok, hiszen a szerelmünk is eleve munka közben született. Onnantól kezdve pedig elindult velünk a verkli, hiszen részt vettünk az Ázsia Expresszben, ami szintén kőkemény és embert próbáló meló volt mindkettőnk számára.
Ugyanakkor éppen a forgatáson lépett szintet a kapcsolatunk, és lettünk végérvényesen elválaszthatatlanok. Hazatérve aztán arra az elhatározásra jutottunk, hogy amennyire csak lehet, lazítunk a kötelezettségeinken, és arra jutottunk, hogy gyűjtjük tovább a közös élményeket. Ennek pedig a legkézenfekvőbb módja az utazgatás, így Anna egy utazást kapott tőlem a születésnapjára, ahogyan én is tőle. Az utazásaink pedig lehetőséget kínáltak arra, hogy feltérképezzük a meglátogatott országok gasztronómiai különlegességeit.
„Hiszen én a pihenések alatt sem tudok kibújni a bőrömből és szeretek tapasztalatokat gyűjteni ezen a téren. Nagyon szuperül alakult a nyarunk, és rengeteg inspirációt gyűjtöttem, melyeket felhasználhattam a munkám során is, hiszen jelenleg egy egyre bővülő, nemzetközi szállodalánc executive chefje vagyok. Persze egy séfnek ma már lehetősége van az interneten tájékozódni, de én jobban szeretem a „régi, kóstolásos” módszert, amiben fantasztikus társammá vált Anna.” – kezdte a Borsnak Gábor, aki azt is elárulta, hogy Anna azért is tökéletes számára, mert kitűnő az ízlése a gasztronómia terén is, ugyanis egy új és friss szemlélettel értékel.
Otthon is a főzésé a főszerep
Gábor természetesen a közös konyhájukban is imád főzni szerelmének és gyermekének.
„Fantasztikus érzés úgy készíteni egy ételt, hogy ott sertepertél körülöttem Hannika, miközben Anna a nappaliban ül, és szóval tart. Persze hétköznap kicsit más a helyzet, hiszen olyankor Anna estig táncórákat tart, de ilyenkor is vacsorával várom. Ha pedig hétvégén otthon vagyunk a főzés félig-meddig közösen történik. Ez annyit jelent, hogy bár a kedvesem segítene, én nem hagyom, viszont arra kérem, hogy helyezze magát kényelembe, és csak beszéljen, beszéljen és beszéljen. Ő az én megnyugtató háttérzajom. Mióta együtt vagyunk, a főzéshez nem a rádiót kapcsolom be, hanem Annát”
Ha hármasban vagyunk otthon, akkor desszertet is készítünk, amiben Hannikának tevékeny szerep jut. Ő már most jobb kókuszgolyót dob össze, mint a Séfek Séfe versenyzői
– tette hozzá Krausz Gábor, majd megsúgta, hogy van már olyan étel a szállodalánc étlapján, ami azért került fel, mert a próbafőzés után Anna ezt javasolta neki.