Sztárok

Budapest tengerpartja (x)

Három éve nyílt meg a Lupa-tó, különleges karibi strandélménnyel ajándékozva meg a fővárosiakat és a Dunakanyarban élőket. A fehér homokos, pálmákkal övezett, kristálytiszta vizű tó partján baldachinos ágyak és napernyők nyújtanak árnyat. A homokos part különböző strandsportok, a tó pedig vízi aktivitások lehetőségét nyújtja, nem beszélve a változatos gasztrokínálatról.


A Lupa egy egyedülálló élménycentrum, ahol több tucat sport várja a látogatókat. A Lupa egyrészt felvonultat számos rangos versenyt vízen és a parton egyaránt, a sportágak legjobbjaival. Másrészt rendszeres edzéslehetőséget biztosít mind a szabadidős, mind a versenysportolóknak. A kínálat szinte kimeríthetetlen: itt van például a közép-európai régió legnagyobb wakeboardcentruma, működik egy búvárcentrum a kristálytiszta vízben elsüllyesztett tereptárgyakkal, de ki lehet próbálni a flyboardot, vagy szuperhős módjára előtörhetünk a habokból a menő jetovatorral is. És nem beszéltünk a változatos beachsportokról, a szabadtéri edzőteremről, a teqballról vagy a vízen a különböző evezős sportokról.

Budapest tengerpartja nem csupán a szabadidős és sporttevékenységek változatos tárházát nyújtja, de gasztronómiai kínálata is igyekszik minden igényt kielégíteni. A két strandon több mint 20 vendéglátóegység nyújt sokszínű kínálatot a hamburgerestől a Costesig. Míg az Öböl Strandon elsősorban hagyományos strandbüféket találunk, a Lupa Beach „gasztrosétányán” egyszerre ott vannak a tipikus strandételek és a különlegesebb fogások. A vízparti bárok és beachklubok is nagyon színes választékot kínálnak a kávézótól a koktélbárokon át, a Divinobeach bárjáig vagy a Costes Beach Clubban elfogyasztható éttermi fogásokig. Ha pedig egy holdfényes vízparti vacsorára vágyunk, vár a Lupa hétvégente, pénteken és szombaton, amikor este 11-ig tartanak nyitva a vendéglátók, ráadásul sötétedés előtt egy órával már nem kell belépőt sem venni.


A Lupa nagy előnye, hogy mindenhez közel hozza a tengerparti életérzést. Különösen kedvező ez a kisgyermekes családoknak, hisz nem kell órákon át csomagolni, hogy aztán hosszas autózást követve érjük el a napsütéses vízpartot. Szóval csak egy ugrás, és indulhat a családi strandprogram. A Lupa Beachen belül egyedi, ide gyártott eszközökből álló, hangulatos játszótér, valamint mellette egy, a mély víztől elzárt gyerekstrand rész, a Gyerek Beach várja a kisebb gyerekkel érkező családokat. A családi strandolásra kialakított részen – a játszótéren túl – vízi vár, trambulinpark, vízi dodzsem és ugrálóvár is csalogatja az apróságokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top