Sztárok

Csillagfényes szerelem, avagy Rómeó és Júlia a Szegedi Szabadtérin (X)

A ’20-as évek Olaszországát idézi meg a Szegedi Szabadtéri egyik leginkább várt darabja, Shakespeare klasszikus szerelmi drámája, a Rómeó és Júlia.


A mű visszatérő a szegedi színpadon, viszont Hegedűs D. Géza rendezésében és a rendkívül ígéretes szereposztással egészen új élményt varázsol a Dóm tér csillagok alatt. A népszerű színész-rendezőt kíséri a Vígszínház társulatából a jóképű Vecsei H. Miklós, aki Rómeót alakítja majd. A fiatal, Junior Prima-díjas színész saját szavaival élve, akár egy életet is leélne a tragikus sorsú, hős szerelmes szerepében. Az érte epekedő Júliaként Mészáros Blanka lép színpadra, akinek kérlelhetetlen szüleit Szabó Győző és Hegyi Barbara játssza. A Rómeónál nyugodtabb, békét kereső barát karakterét, Benvoliot a Barátok köztből is ismert Józan László formálja meg, akinek ellenpólusa, Mercutio Hajduk Károly lesz. A színészek sorát erősíti még Szűcs Nelli mint dajka, Hajdu Steve mint Paris, illetve Lőrinc barát szerepében Trill Zsolt. A szerelemtől és indulatoktól fülledt itáliai városban Escalus fejedelem, azaz Kamarás Iván próbál rendet teremteni – kevés sikerrel.

A darab trailereként készült egy kisfilm is, amely azzal a gondolattal játszik el, hogy hogyan esne meg Shakespeare örökérvényű szerelmi története ma, közösségi médiával átitatott napjainkban:

 

A produkció maga viszont sokkal inkább az 1920-as és 30-as évek, alkoholtilalom és rövid bokaharisnyák által fűtött divatját tükrözi jelmezeiben és hangulatában is, ezzel új ízt csempészve a híres tragédiába. Nem maradhatnak ki a látványos, vagány tömegjelenetek és a táncok sem, melyek kicsit Baz Luhrmann ikonikus Rómeó és Júlia filmfeldolgozását idézik.

A darabot kizárólag a Szegedi Szabadtéri Játékokon, július 27-én, 28-án és 29-én láthatjátok majd, ne maradjatok le róla! Jegyeket ITT találtok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top