Sztárok

Először Magyarországon az Il Volo! (x)

Budapestre érkezik az Il Volo! A klasszikus és popzene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.


2018-as európai turnéjának keretében Budapesten koncertezik az Il Volo. A Gianluca Ginoble (bariton), Piero Barone és Ignazio Boschetto (tenorok) alkotta együttes 2009-es megalapításakor az énekesek nem titkolt célja volt egy, a legendás „Három Tenorhoz” hasonló trió létrehozása. Mára az Il Volo – némileg újragondolva az alapításkor megfogalmazott célt – sikerrel ötvözi a népszerű operák világát a könnyűzene elemeivel. Olyannyira, hogy az együttest a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő crossover műfaj egyik legkiemelkedőbb képviselőjeként tartják számon. Nem véletlenül, hiszen az ifjú énekesek bátran, ugyanakkor stílusosan, finom ízléssel alkotják meg a klasszikusokban gyökerező, ugyanakkor nagyon is mai zenei világukat.

Az Il Volo tagjai fiatal koruk ellenére már most roppant sikeres karrierrel büszkélkedhetnek. YouTube-videóik több száz milliós megtekintést értek el, népszerűségük a popsztárokét közelíti. Eddig négy stúdióalbumot jelentettek meg, 2014-ben elnyerték a Latin Billboard Zenei Díjátadón „Az év legjobb csapata” díjat a latin popalbumok kategóriában, emellett megkapták az „El Pulso Social” díjat is. 2015-ben részt vettek a Sanremói Dalfesztiválon, amelyet nagy fölénnyel megnyertek.

Pályafutásuk során együtt énekeltek többek között Barbra Streisanddal, Eros Ramazottival, Anastaciával, valamint Plácido Domingóval is. Utóbbival 2016-ban közös lemezt is megjelentettek Notte Magica – A Tribute to the Three Tenors címmel, melyen a „Három Tenor”, Domingo, Pavarotti és Carreras munkássága előtt tisztelegnek az új generáció legsikeresebb énekeseiként.

Az Il Volo tagjai 2018-ban turnéra indulnak, melynek egyik kiemelt állomása Budapest lesz, ahol pályafutásuk legsikeresebb darabjait adják elő. A koncerten közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar Marcello Rota vezényletével, akinek neve nem ismeretlen a komolyzene hazai rajongói számára, hiszen ő Andrea Bocelli állandó karmestere.

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/il-volo-notte-magica-95637/466617

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top