Sztárok

Felemelő és szívbemarkoló felnőtt mese a szegedi szabadtérin (X)

A Notre Dame-i toronyőr tavaly már hatalmas sikert aratott az ország legnagyobb csillagtetős színházában, Szegeden. Nem meglepő, hogy erre való tekintettel ismét műsorra tűzte a musicalt a Dóm téri fesztivál. A főbb szerepekben többek között Veréb Tamás, Gubik Petra és Szabó P. Szilveszter lép színpadra.


Ha szeretnétek egy olyan darabot látni, amely nemcsak felhőtlen szórakozást és fülbemászó betétdalokat ígér, de el is gondolkodtat, ráadásul kifejezetten aktuális, akkor ne hagyjátok ki idén júliusban A Notre Dame-i toronyőrt a Szegedi Szabadtérin. A látványos musical a Victor Hugo regénye alapján készült Disney-mese nyomán íródott, és a végeredmény egy komolyabb, ám mégis lebilincselően szórakoztató darab lett, Oscar-díjas zenei aláfestéssel.

A történet szerint a csúf, púpos, ám csupa szív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen legalább egy napra. Megszökik fogva tartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele – kivéve a gyönyörű cigány lányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat. Gyönyörű szerelmek, súlyos tragédiák és komoly társadalmi feszültségek elevenednek meg a színpadon. Mindannyiunkat foglalkoztatnak olyan kérdések, hogy ki dönti el, kiből lesz ember vagy szörny, vagyis az előítéleteink hogyan hatnak arra, miként nézünk a másik emberre (miként torzítják el a másik emberről alkotott képet az előítéleteink).


Quasimodo bőrébe a Budapest Operettszínházból és a Sztárban sztár című műsorból is jól ismert Veréb Tamás bújik majd, a csupaszív Esmeraldát pedig Gubik Petra alakítja. Frollo szerepében Szabó P. Szilvesztert és Szomor Györgyöt láthatjátok, Phoebust pedig Kocsis Dénes és Szerényi László formálja meg.

A kiváló szereposztás mellett a látványvilág is garantáltan emlékezetes lesz. A színpadképért Khell Csörsz felel majd, a koreográfiáért pedig Duda Éva, aki korábban a Tévedések vígjátékán is dolgozott. A díszlet központi eleme a hatalmas, gyönyörű rózsaablak, amely – nem titok, – nem marad sértetlenül. De hogyan törhet ki úgy, hogy egy szereplőnek se essen valójában bántódása? Nézzétek meg a saját szemetekkel!

A Notre Dame-i toronyőrt július 13-án, 14-én és 15-én láthatjátok a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az online jegyvásárlást ITT találjátok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top