Sztárok

Ezért hullik a hajad kismamaként

A kismamáknak nemcsak a fáradtsággal, testük változásával kell szembenézniük, hanem bizonyos esetekben a hajhullással is. Ha téged sem került el a dolog, ne ess kétségbe, van megoldás!

A terhesség alatt 

A terhesség ideje alatt a sok női nemi hormon miatt a hajkorona dús, fényes és erőtől ragyogó, így a szoptatásra előforduló hajhullás különösen kontrasztos és lelombozó lehet. A baba érkezése után a szervezetben a női nemi hormonok termelődése visszaáll a normális szintre, és az anyatej kiválasztása is sok energiát von el: cink, jód és B-vitaminok ürülhetnek ki a szervezetből, ráadásul vashiány is jelentkezhet, így a hajhullás szinte menetrendszerűen következik be a legtöbb anyukánál. Nem kell azonban megijedni, a folyamat nem tart örökké, idővel – pár hónap alatt – helyreáll a rend!

TIPP: Akármennyire is fáradt vagy, hanyagold egy darabig a kávét, mert akadályozza és megnehezíti a vas felszívódását a szervezetedben. Ugyanez a helyzet a fekete teával és a koffeintartalmú gyümölcsteákkal, de nem kell lemondanod a teázásról: válaszd a gyógyteákat és a koffeinmentes változatokat!

Ezért hullik a hajad kismamaként

A szoptatás idején 

A szoptatás alatt az anyukák gyakran nem mernek szedni semmilyen szájon át bevehető készítményt, mert félnek, hogy az anyatejbe kerül valami olyan anyag, ami káros lehet a baba számára.  A Forcapil oldat alternatív megoldást kínál számukra, mivel helyileg kezeli a hajhullást. A szoptatás befejezése után pedig ajánlott egy három hónapos Forcapil kapszula kúra is, hogy a szervezetben helyreálljon a haj növekedéséhez szükséges vitaminok és ásványi anyagok természetes egyensúlya.  Mindezen problémák megoldásához segítséget nyújthat a Forcapil kapszula és oldat.

TIPP: Masszírozd a fejed, hogy felpezsdítsd bőröd vérkeringését! A fejmasszázs nemcsak a fejbőrödnek, hanem neked is jót tesz: egy jó masszázs felfrissít és ellazít, amit igazán megérdemelsz ezekben a szép, de fárasztó hónapokban!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top