Sztárok

Táncoló andalúz lovak a színpadon (X)

December 2-án és 3-án az Arénában újra különleges élményben lehet részünk. A Spanyol Királyi Lovasiskola magával ragadó, fergeteges show-val készül erre a két napra. A show részeként a nézők George Bizet híres operájának, a Carmennek láthatják lovas verzióját.

Az andalúz lovak táncolnak is

Tudományos kutatásokkal bizonyították, hogy az andalúz lovak őseit már az ősemberek is felrajzolták barlangjaikra. Az is biztos, hogy számos hatalmas uralkodó rajongott ezért a fajtáért, így az andalúz az első olyan lófajta, amelyet hátaslónak is használtak.


Talán ez a történelmi múltja, vagy egyszerűen csak az állat intelligenciája, felépítése, kitartása és tudása tette méltóvá arra, hogy egy ilyen show-t is „elvigyen a hátán”.

A ló neve származási helyére utal, hiszen ma is a legnagyobb tenyésztői központja Spanyolországban, azon belül is Andalúziában van. Az Andalúztenyésztő Szövetség 1912 óta Sevillában, Córdobában és természetesen Jerez de la Frontera városában (ahonnan eredetileg az andalúz ló származik) tenyészti ezt a típusú lovat.

Az állat nemes megjelenése, dús farka és sörénye, erős csontozata, izmos, szépen ívelt nyaka lenyűgöző látványt nyújt. Élénk a vérmérsékletük, de nagyon jól irányíthatóak, így talán nem is kérdés, miért pont ők vesznek részt egy ilyen műsorban. Az elsősorban hátaslónak tartott andalúz kiváló állat gyerek mellé, hobbilónak, de díjlovaglásra is nagyszerű. Csodás természete és eleganciája miatt pedig a cirkuszok és a lovas bemutatók nagy kedvence is.


Most te is részese lehetsz

Ha imádod a lovakat, az operát, a táncot, a flamenco ritmusát, a fergeteges látványos műsorokat, akkor neked is ott a helyed!

A fantasztikus lovak azonban nem az egyedüli főszereplői az estnek, hiszen Bizet csodálatos operájához különleges énekesek is nélkülözhetetlenek. Ki más lehetne Carmen, mint a gyönyörű Miklósa Erika! Escamillo szerepében Bakonyi Marcell és Szegedi Csaba lesz látható, míg Carmen partnerét a díjnyertes tenor, Kiss B. Atilla alakítja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top