Szuperanya
Szponzorált tartalom

Otthon dolgozni négygyerekes anyukaként nem maga a mennyország

Négygyerekes anyaként otthon dolgozni egyáltalán nem könnyű, főleg, ha ott ugrálnak körülöttünk a kölykök.

Egy anya olvasói levélben kért tanácsot az Alpha Mom oldalán, miután egyre nehezebben tudja megoldani az otthon dolgozást. Középiskolai matematikatanár, magánórákat ad, mióta négy gyermeke megszületett. Két évvel ezelőtt azonban egy brókercég felajánlott neki egy otthonról végezhető munkát, amit bár imád, de nyáron képtelen nyugalomban elvégezni a gyerekek miatt. Minden reggel 8-tól 11-ig kell dolgoznia, de a négy gyerek folyamatosan megszakítja a munkában.

„Nagyon sok hívást kell fogadnom, ami ilyen körülmények között elég nehézkes. Amikor tudom, átviszem a gyerekeket a nagyszülőkhöz, de amúgy más megoldást nem látok, sajnos. Egy kis városban lakunk, nem nagyon vannak nyári táborok, bébiszittert pedig nem tudok fogadni, mert drága.”

Az oldal üzemeltetője maga is többgyermekes anyuka, aki különböző táborokba íratja be gyerekeit nyaranta. Ő azt javasolja, hogy bébiszitter helyett érdemes egy fiatalabb anyukát megkérni, hogy segítsen, mert sokkal olcsóbb, viszont megéri. Később, ha a nagyobb gyerek már megnő annyira, akkor pedig ő is vigyázhat a többire. Emellett azt javasolja minden hasonló szituációban szenvedő anyának, hogy készítsen ütemtervet, amit követni próbál. Ha pedig tényleg csak napi pár óra munkáról van szó, talán tényleg nem reménytelen a helyzet, és ezen idő egy részében le lehet kötni a gyerekek figyelmét, főleg, ha van hozzá némi segítségünk.

Alpha mom

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top