Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.
Hozzávalók:
- 1 csomag eisberg verona salátamix
- 20 dkg laska gomba
- 4 tojás
- pár szem olívabogyó
Az öntethez:
- 1 dl balzsamecet
- 2 tojás
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál porcukor
- 2 dl olaj
Elkészítése:
Először keményre főzzük a tojásokat. Ezt követően a laskagombát csíkokra szedjük, és olajon megpirítjuk. Ha épp ez a fajta nincs a hűtőben, bármelyik másik finom erdei gombával helyettesíthetjük. A mustárt, a balzsamecetet és olajat összeturmixolunk, majd hogy pikánssá tegyük, adunk hozzá egy evőkanál porcukrot és két evőkanál mézet, majd újra összeturmixoljuk.
Az eisberg salátakeverékre az imént elkészített a balzsamecetes krémdresszinget ráöntjük és alaposan összekeverjük. Megpucoljuk a főtt tojásokat, felszeleteljük és a pirított gombával együtt a salátához adjuk. Olívabogyóval és pirított mandulával tálaljuk.
Ha többet szeretnél tudni a salátákról kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!