Szuperformában

Madársaláta

A madársaláta vagy galambbegy saláta rendkívül a hideg időszakok salátája, akár a hótakaró alól is frissen szedhető.

MadársalátaNagyon kedvező összetételű salátaféle, ami a hűvösebb, vitamin- szegényebb időszakokban különösen nagy áldás. B-vitamin tartalmának köszönhetően hatékony a fáradtság, kimerültség ellen, A- és C-vitamin tartalma növeli a szervezet védekezőképességét, erősíti az immun- rendszert, antioxidáns hatása lassítja az öregedési folyamatokat.

Magas folsav tartalma segít enyhíteni a stressz, és az idegesség okozta panaszokat, elősegíti a pihentető, nyugodt alvást. Vastartalma révén ajánlható gyermekeknek, időseknek, kismamáknak, sportolóknak, vagy lábadozó betegeknek. Mindemellett kalciumot, káliumot, rezet, cinket, magnéziumot, foszfort is tartalmaz, jódtartalma kiemelkedő.

A népi gyógyászatban is előszeretettel használják, étvágyjavító, enyhe hashajtó hatása miatt.

A madársaláta selymes és különleges levélkéi enyhén dió ízűek. Enyhén édes ízével jó egyensúlyt alkot a keserűbb salátafajtákkal és jól illik hozzá a mustáros öntet. Kiváló friss vegyes saláta alapanyag. Szintén jól illik a sajtokhoz, sonkához és a téli salátákhoz. Apró levelei közel nőnek a földhöz, ezért felhasználás előtt mindig alaposan meg kell mosni, ügyelve rá, hogy ne törjenek meg a levelek, mert akkor kesernyéssé válik az ízük.

A madársaláta több eisberg salátakeverékben is megtalálható, így a Dolce Vita, a Monte Carlo mixben, emellett önmagában is kapható, mosást nem igénylő, konyhakész formában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top