Szuperformában

Tökmagolajos burgonyasaláta 4 főre

Lassan érkezik a tavasz, de ahelyett, hogy efölött keseregnénk használjuk ki az alkalmat egy utolsó, téli ízeket idéző saláta elkészítésére!

Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.

Tökmagolajos burgonyasaláta 4 főre

Hozzávalók:

  • eisberg Dolce Vita salátamix
  • fél szál póréhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csomag retek
  • 30 dkg burgonya
  • 2 ág rozmaring
  • 3 evőkanál fehér balzsamecet
  • 0,5 dl tökmagolaj

 

Elkészítése:

A póréhagymát, a vöröshagymát, az újhagymát és a retket felaprítjuk. A felvágott krumplit feltesszük főni, a forrásban lévő vizet sózzuk. A burgonyát 3-4 percig főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük, majd olívaolajon 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, amely illatossá és pikánssá teszi a burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk. A burgonyát a már összevágott hagymákkal, retekkel összekeverjük, tálba töltjük és hozzáadjuk a fehér balzsamecetet és a tökmagolajat. Végül eisberg Dolce Vita salátakeverékkel tálaljuk.

És egy jó tanács: a burgonyasalátához mindig melegen keverjük hozzá a dresszinget, mert a meleg krumpli jobban beszívja az öntetet.

Ha többet szeretnél tudni a salátákról kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top